Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Latkovskis trauksmes zvanu par bēgļu integrāciju aicina skandināt savlaicīgi

Jāsāk skandināt trauksmes zvanu par patvēruma meklētāju integrācijas jautājumiem, kamēr situācija nav kritiska, uzsver Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (NA).Kā aģentūru LETA informēja Latkovska palīdze Baiba Ezeriņa, slēdzot pavasara sesiju Saeimā, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija apstiprinājusi un nosūtījusi darba ziņojumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) un izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (Vienotība).

Ziņojumā komisija norāda valdībai nepieciešamību pievērst uzmanību patvēruma meklētāju jautājumam, kas var samilzt par problēmu, ja nebūs galvenā atbildīgā par gala rezultātu. Pastāv risks, ka patvēruma meklētāji ilgstoši un aizvien lielākā skaitā uzturēsies Muceniekos, norādīts ziņojumā.Tāpat labas sadarbības trūkums vērojams situācijā ar tālmācības projektu. Pasaules Brīvo latviešu apvienības izstrādātais tālmācības rīks valodas apguvei ir atzīstama iniciatīva, taču labas sadarbības ar Izglītības un zinātnes ministriju trūkuma dēļ projekta īstenošana ir apgrūtināta. Komisija norāda, ka nav pieņemams ārpus Latvijas dzīvojošo tautiešu vajadzībām izstrādāt projektu, kura lietderību apšauba diasporas vadošā organizācija."Mums jāsāk skandināt trauksmes zvanu, kamēr situācija nav kritiska. Nemitīgi piedzīvojam gadījumus, kas vēl un vēl apliecina, ka sabiedrības integrācijas politikas jomā trūkst vienotas un mērķtiecīgas vadības. Tas nozīmē, ka daudzi labi darbi nesasniedz mērķi. Komisija ir atzinīgi novērtējusi, ka premjers Kučinskis ir aktīvi ķēries pie jomas sakārtošanas. Taču būsim neatlaidīgi, lai šis darbs nepaliek pusceļā," pauž komisijas priekšsēdētājs.Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas galvenie darbības virzieni rudens, ziemas un pavasara sesijās bija integrācijas pārraudzības jautājumi, diasporas aktualitātes, patvēruma meklētāju integrācija, kā arī pilsonības jautājumi - naturalizācijas gaita un pilsonības piešķiršana par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms pār loģiku

Politiķu un ierēdņu dienaskārtībā atkal ir virkne normatīvo aktu, kas paredz lielākas vai mazākas izmaiņas dažādās jomās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē