Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Līdaka: 30 000 parakstu slieksnis ir pilnībā pietiekams

“Es nobalsoju pret, jo mūsu partijas viedoklis jau no laika gala bija, ka 10 000 parakstu neapšaubāmi bija par maz, bet tagadējais 30 000 parakstu slieksnis, kas būs spēkā līdz 1015.gadam, ir pilnībā pietiekams un atbilst mūsu priekšlikumam”, portālam Diena.lv sacīja Zaļo un zemnieku savienības deputāts Ingmārs Līdaka.

Viņš uzsvēra, ka nav pieņemami, ja pašiem sabiedrības locekļiem būs jāsavāc 150 000 parakstu, lai ierosinātu referendumu. “Mēs esam par to, ka sistēma jāsaglabā, palielinot līdzšinējo 10 000 parakstu slieksni līdz 30 tūkstošiem, kompensējot to ar atvieglojumiem balsošanas kārtībā, piemēram, ieviešot elektronisko balsošanu”, norādīja politiķis.

Tāpat Līdaka sacīja, ka ZZS atbalsta priekšlikumus par refenendumu ierosināšanas finansējuma un reklāmas modeļiem, bet iestājas pret kārtību, kāda stāsies spēkā sākot ar 2015.gadu.

Atgādinām, ka Saeima 8.novembrī atbalstīja priekšlikumu no 2015.gada palielināt referendumu ierosināšanai nepieciešamo iedzīvotāju parakstu skaitu  no pašreizējiem 10 000 līdz 150 000

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē