Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mirskis: Eiropas Parlaments naudu zemniekiem pagaidām nav atradis

Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Sandras Kalnietes izplatītā informācija masu medijiem par to, ka EP piešķirs papildus 500 miljonus eiro Baltijas valstu zemniekiem, esot nekorekta, jo nauda vēl nav piešķirta un nav pārliecības, ka naudu iedalīs, tā portālam Diena.lv atzina EP deputāts Aleksandrs Mirskis.

"Tas bija tikai priekšlikums par naudas iedalīšanu, kurš tiks lemts Eiropas Padomē un Komisijā, kas nozīmē, ka naudas vēl nav! Priekšā ir vēl liels darbs, pie kā strādās visi deputāti no Baltijas valstīm," sacīja A.Mirskis.


Priekšlikumu parakstīja 57 deputāti, tai skaitā arī S. Kalniete.

"Man šķiet, ka nav pareizi kopēju darbu par zemnieku problēmām piešķirt tikai sev. Bez tam, tas bija tikai priekšlikums par naudas iedalīšanu, kurš tiks lemts Eiropas Padomē un Komisijā, kas nozīmē, ka naudas vēl nav! Priekšā ir vēl liels darbs, pie kā strādās visi deputāti no Baltijas valstīm. Bet nav pārliecības, ka naudu iedalīs. Ja mēs visi atkal kopā strādāsim šajā virzienā, tikai tad ir izredzes sasniegt finansējumu. Tāpat, esmu patiesi priecīgs, ka kaut vienā jautājuma visi Latvijas deputāti bija vienoti un maksimāli aktīvi! Tāds darbs rod iespēju sasniegt labu rezultātu," norādīja A.Mirskis.

Jau ziņots, ka trešdien,13.martā, EP plenārsēdē Strasbūrā deputāti atbalstīja Sandras Kalnietes (Vienotība) sagatavoto  priekšlikumu Eiropas Savienības (ES) septiņgades budžetā piešķirt Baltijas valstu zemniekiem par 500 miljoniem eiro vairāk, nekā par to februārī Eiropadomē lēma ES valstu un valdību vadītāji. Kalnietes priekšlikums paredz, ka visu Baltijas valstu zemnieki jau no 2014. gadu saņems tikpat pat lielus tiešmaksājumus kā Rumānijas zemnieki un līdz 2019. gadam Latvijas zemniekiem tie pieaugs krietni vien straujāk kā iepriekš piedāvāja Komisija vai dalībvalstu vadītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē