Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Mūrniece Vašingtonā: Holokausta upuru piemiņa Latvijā ir un vienmēr būs dzīva

Holokausta upuru piemiņa Latvijā ir un vienmēr būs dzīva, darba vizītes ASV laikā, apmeklējot Holokausta memoriālo muzeju, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

"Holokausts ir prātam neaptverama ebreju tautas un arī Latvijas vēstures traģēdija. Holokausta upuru piemiņa Latvijā ir un vienmēr būs dzīva," par Mūrnieces pausto aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka holokaustā Latvijā tika salauzti tūkstošiem cilvēku likteņu - Latvijā bojā gāja ap 70 000 vietējo ebreju, bet ap 25 000 ebreju tika deportēti no rietumvalstīm un nogalināti mūsu zemē. Viņa uzsvēra, ka noziegumiem pret cilvēci nav noilguma un Latvijā pieminam gan holokausta upurus, gan cilvēkus, kas viņus glāba.

Mūrniece ASV Holokausta memoriālajam muzejam uzdāvināja Latvijā izdoto grāmatu Jelgava. 1941.gada vasara - holokausts, kurā vēsturnieks Andris Tomašūns apkopojis dokumentus un laikrakstu publikācijas saistībā ar vācu nacistiskās okupācijas traģiskajiem notikumiem vienā no lielākajām Latvijas pilsētām - Jelgavā. "Lai šī grāmata kļūst par nelielu, bet paliekošu Holokausta memoriālā muzeja Vašingtonā krājuma sastāvdaļu," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece uzturas ASV no 9. līdz 13.aprīlim, savukārt Kanādā - no 13.aprīļa līdz 18.aprīlim. Mūrnieci vizītē pavada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (Vienotība). ASV Latvijas parlamenta delegāciju pavada Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē