Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pauls par Jauno vilni: Tad pēc šī gada skaidri un gaiši jāpasaka – mēs beidzam

Šogad festivālam Jaunais vilnis vēl ir jānotiek, bet pēc tam vajadzētu paust skaidru nostāju, Dienai atzina komponists, iepriekš arī viens no pasākuma organizatoriem – Raimonds Pauls. 

"Man liekas, ka šoreiz festivālam vēl vajadzēja notikt, un nu tad gan vienreiz skaidri un gaiši ir jāpasaka – mēs beidzam. Savā laikā esmu tik daudz uz galvas dabūjis par šo festivālu. Pašreizējās sarežģītās attiecības pasaulē arī spēlē savu lomu," sacīja Pauls.

Vienlaikus viņš atzīmē, ka ir jābūt kādam alternatīvam pasākumam, kas spētu piepildīt koncertzāles. "Pārtraukt festivāla darbību būtu diezgan viegli, bet ko tad likt vietā. Kā dabūt pilnas šīs zāles? Latvijai kaut kā nauda ir jāpelna. Un tūrisms ir nozare, kas nes ļoti daudz naudas," viņš piebilda. 

Maestro pirmdien, 21.jūlijā, kad ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) paziņoja par pieņēmto lēmumu uz nenoteiktu laiku ieceļošanas aizlieguma Latvijā sarakstā iekļaut Krievijas skatuves māksliniekus Oļegu Gazmanovu, Josifu Kobzonu un Allu Perfilovu (skatuves vārds – Valērija), kuri ik gadu apmeklē arī Jauno vilni, saistībā ar melno sarakstu saņēmis ap 20 zvanu. "Mana atbilde ir viena frāze - kungi, es esmu aizgājis no turienes prom, un es to vairs nekomentēšu, jo uzskatu, ka tagad ir par vēlu kaut ko komentēt,".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē