Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Prezidents: ES fondi Latvijai sniedz lielu atbalstu, taču nākotne būs atkarīga no pašu lēmumiem

Lielu ieguldījumu Latvijai sniedz Eiropas Savienības (ES) fondi un atbalsts, tomēr nākotne būs atkarīga no mūsu pašu pareiziem un izsvērtiem lēmumiem, lai Latviju veidotu par modernu un konkurētspējīgu valsti, tā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā ikgadējā forumā Polaris norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents forumā savā uzrunā norādīja, ka spējīgi, izlēmīgi un uzņēmīgi cilvēki, viņu zināšanas un pieredze kvalitatīvu un inovatīvu produktu ražošanā, eksporta veicināšanā un sekmīgā investīciju piesaistē ir galvenā atslēga ceļā uz veiksmīgu sadarbību un valsts attīstību.

"Mūs visus vieno kopīgs mērķis: apvienojot spēkus, atrast labākos iespējamos risinājumus un partnerus Latvijas uzņēmējiem, lai sniegtu maksimālu atbalstu viņu darbībai kā Latvijas tirgū, tā aiz mūsu valsts robežām," sacīja Vējonis.

Viņš arī norādīja, ka mazi uzņēmumi var kļūt spēcīgi, ja tie strādā kopā. Savukārt mazu valstu ietekme pieaug, kad tās veiksmīgi sadarbojas. "Sadarbība un atvērtība ir tie vadmotīvi, kas var iekustināt mūsu ekonomiku attīstības virzienā, - bet, lai to paveiktu, ir vajadzīgi cilvēki: stipri vadītāji, uzņēmumi, pašvaldības un speciālisti," atgādināja prezidents.

Savukārt ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) skaidroja, ka ir vajadzīga zināma piepūle, lai radītu inovatīvas un nestandarta idejas, taču, tās meklējot, svarīgi nepazust tehnoloģijās un spēt saglabāt vienkāršus risinājumus, piemēram, tiešu saziņu citam ar citu. "Jebkuram revolucionāram, vai tas būtu politiķis vai uzņēmējs, svēts pienākums ir mācīties, un mēs, savstarpēji sadarbojoties un ieklausoties atzītos ekspertos, visi kopā mācāmies," sacīja ministre.

Tikmēr prezidents atgādināja, ka jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos izšķiroša nozīme ir Latvijas ārējai un iekšējai, tostarp ekonomiskajai, drošībai, kas ietver gan sabalansētu izaugsmi, gan demogrāfijas jautājumu risināšanu. "Lielu ieguldījumu sniedz ES fondi un atbalsts, tomēr nākotne būs atkarīga no mūsu pašu pareiziem un izsvērtiem lēmumiem, lai Latviju veidotu par modernu un konkurētspējīgu valsti," rezumēja Vējonis.

Polaris forums tiek rīkots jau trešo gadu, un šogad tas iecerēts kā domu apmaiņa un jaunu ideju kalve, kurā starptautiski atzīti eksperti piedāvās savu redzējumu nestandarta risinājumiem, meklējot inovatīvu pieeju sabiedrības dzīves uzlabošanā. Neformālā gaisotnē tiks diskutēts par uzņēmējdarbības vides aktualitātēm, kā arī informācijas tehnoloģiju un dažādu resursu izmantošanas iespējām. Forumā pulcēsies augstas amatpersonas, pašvaldību un akadēmiskās vides pārstāvji, uzņēmēji un investori, lai dalītos ar idejām kopīgai, uz ilgtermiņa attīstību vērstai sadarbībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē