Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Reģionālo pārvadātāju asociācija: Autotransporta direkcija neveic atbilstošu valsts dotāciju pieprasījumu

Jau ceturto gadu pēc kārtas atbildīgie ierēdņi neveic ekonomiski pamatotu, atbilstoši pasūtītajam pārvadājumu apjomam un prognozētajām izmaksām atbilstošu valsts dotāciju pieprasījumu un katra gada nogalē pārvadātāji lūdzās un pieprasa, lai tiktu veikta pilna samaksa par padarīto darbu un tiek meklēti ārkārtas risinājumi, portālam Diena.lv sašutumu izteica Latvijas autoostu un reģionālo pārvadātāju asociācija (LARPA), vērtējot Autotransporta direkcijas (ATD) atbildīgo ierēdņu rīcību.

"Plānošanas reģioni ir apkopojuši datus un snieguši informāciju ATD par prognozēto nepieciešamo dotāciju apjomu 2014.gadam, lai savlaicīgi tiktu izstrādāts 2014.gada budžets. Reģionālie pārvadātāji nevar plānot savu darbu, nezinot, vai tiks samaksāts pilnā apmērā par padarīto darbu," teikts asociācijas paziņojumā.

Asociācija atgādināja, ka pērn aprīlī Valsts kontrole savā revīzijas ziņojumā norādīja, ka Satiksmes ministrija budžeta programmas sabiedriskā transporta izdevumu kompensēšanai ir sagatavojusi un apstiprinājusi bez ekonomiska pamatojuma, kas liecina par nepamatotu finansējuma samazinājumu sabiedriskā transporta izdevumu kompensēšanai.

LARPA plāno biedru sapulci 28. augustā. Ja netiks panākta dotāciju piešķiršana atbilstoši tam, ko ir aprēķinājuši un iesnieguši plānošanas reģioni, tiks pieprasīta atbildība no Satiksmes ministrijas un ATD ierēdņiem, kas atbildīgi par dotāciju pieprasījumu. "Nepietiekams dotāciju piešķīrums neļauj veikt pārvadājumus pilnā apmērā. Sapulcē tiks lemts arī par kārtējo pārvadātāju akciju, kā arī, iespējams, tiks pieprasīta atsevišķu atbildīgo ierēdņu demisija," teikts paziņojumā.

Asociācija norādīja, ka ministrija un ATD nav veikušas dotāciju pieprasījumu 2014.gadam pilnā apmērā, liecina viņu rīcībā esošā informācija. LARPA uzsvēra - asociācija vērsīsies Satiksmes ministrijā, ATD, Finanšu ministrijā un Ministru kabinetā ar prasību sniegt oficiālu skaidrojumu, dotāciju pieprasījumam 2014.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē