Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Reizniece-Ozola aicina nesteigties ar FKTK vadītāja iecelšanu

Ar jaunā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāju nevajadzētu steigties, uzskata ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura Ministru prezidenta amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) veidotajā valdībā varētu ieņemt finanšu ministres amatu.

Kā aģentūrai LETA atzina Reizniece-Ozola (ZZS), vispirms esot jāsaprot FKTK stratēģiskā virzība, bet pēc tam jādomā par iestādes vadītāja iecelšanu.

Politiķe pauda viedokli, ka FKTK vadītāja Kristapa Zakuļa aiziešana no amata bija tikai žests, bet nozares uzraudzības problēmas paliek, un to risināšana ir svarīgākais jautājums.

"Neatkarīgi no tā, kurš būs nākamais FKTK vadītājs, ir jāsaprot iestādes būtiskākie uzdevumi - vai vispār atsakāmies no finanšu pakalpojumu eksporta iespējām vai, ja tās ierobežojam, tad cik daudz ierobežojam, lai neietekmētu valsts ekonomikas attīstību un spētu izpildīt OECD prasības," sacīja ministre.

Pēc viņas domām, šie jautājumi ir svarīgākie, bet tikai pēc tam jādomā, kurš varētu būt nākamais FKTK vadītājs. "Nevajag steigties ar FKTK vadītāja iecelšanu. Vispirms jāsaprot plāns," uzsvēra Reizniece-Ozola.

Kā ziņots, līdzšinējais FKTK vadītājs Zakulis vakar paziņoja par atkāpšanos no amata, norādot, ka FKTK priekšsēdētāja amats ir uzticības amats un atkāpšanās mazinās aizdomu, baumu un šaubu ēnu pār FKTK.

Saeimas politiķi pēdējā laikā kritizējuši FKTK par nepietiekamu banku uzraudzību. Savukārt pērnruden sagatavotā ziņojumā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD kritizēja nepietiekamu darbu naudas atmazgāšanas novēršanā.

FKTK priekšsēdētāju amatā ieceļ Saeima uz sešiem gadiem pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra kopīga priekšlikuma. Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs sarunas par nākamo FKTK priekšsēdētāja amata kandidātu sāks pēc Saeimas lēmuma par pašreizējā komisijas vadītāja Zakuļa atbrīvošanu no FKTK vadītāja amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē