Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Reizniece-Ozola: Jāmaina jauno politikas iniciatīvu būtība

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) apņēmusies mainīt jauno politikas iniciatīvu būtību.Saeimas deputātiem ministre skaidroja, ka pašlaik ministriju iesniegtās jaunās politikas iniciatīvas nereti pēc būtības nemaz nav jaunas politikas iniciatīvas, bet gan ministrijas pieprasa līdzekļus dažādām vajadzībām, sākot no tekošajiem izdevumiem līdz infrastruktūras objektiem.

Tas būtu maināms.Reizniece-Ozola atzina, ka šogad jau vairs nevarēja pagūt sistēmiski kaut ko mainīt šajā jautājumā, bet par nākamo gadu tiek domāts.Nolemts, ka šogad no ministriju iesniegtajām jaunajām politikas iniciatīvām Finanšu ministrija un Pārresorsu koordinācijas centrs vērtēs tikai piecas sarakstā augstākās prioritātes.Finanšu ministre teica, ka ministrijas nereti iesniedz jaunu politikas iniciatīvu finansējuma pieprasījumus tāpēc, ka ministriem vajag "atšaudīšanās iespēju", kad ierodas Valsts kontrole un pārmet nekā nedarīšanu, ja ir kāds ministrijai uzticēts pasākums, ko tā nevar īstenot naudas trūkuma dēļ. Šajā situācijā papildu līdzekļu pieprasīšana, pat zinot, ka tos nebūs iespējams saņemt, ir arguments sarunās ar Valsts kontroli. Reizniece-Ozola secināja, ka šāda situācija nav īsti pareiza.Ministrijas jaunām politikas iniciatīvām 2017.gada valsts konsolidētajā budžetā prasa kopumā 798,334 miljonus eiro, liecina Finanšu ministrijas apkopotā informācija. 2018.gadā ministrijas valsts konsolidētajā budžetā jaunām politikas iniciatīvām vēlas papildu 926,97 miljonus eiro, bet 2019.gadā - 1,218 miljardus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē