Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Skolas, kurās atsevišķi pedagogi ar savu rīcību pauduši nelojalitāti valstij, atrodas gan Rīgā, gan reģionos

Šadurskis par pedagogu nelojalitāti: Epizodes atkārtojas vienās un tajās pašās skolās

Epizožu, kurās pedagoga rīcību var uzskatīt par valstij nelojālu, bijis gana, taču vaininieku gan neesot daudz - tie teju vienmēr ir vieni un tie paši pedagogi vienās un tajās pašās skolās, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma atklāja izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

"Redzat, epizožu ir daudz, bet šīs epizodes atkārtojas vienās un tajās pašās skolās, un šajās epizodēs ir iesaistīti vieni un tie paši pedagogi," uz jautājumu, vai valstij nelojālo pedagogu tiešām ir tik maz, proti, uz divu roku pirkstiem saskaitāmi, atbildēja Šadurskis. Viņš neatklāja, par kurām skolām ir runa, vien atbildot, ka tās atrodas gan Rīgā, gan ārpus galvaspilsētas.

"Taču katrs skolotājs strādā ar dažiem simtiem skolēnu. Kādu ļaunumu viņš nodara būtiskai daļai sabiedrības?" retoriski vaicāja izglītības ministrs. Viņš, atbildot uz jautājumu, kā izpaužas šīs nelojalitātes epizodes, skaidroja, ka pedagogi skolēniem māca vēsturi no Krievijā izdotām grāmatām, uztur mītu par padomju karaspēku kā Latvijas atbrīvotāju, dēvē Latviju par "neizdevušos valsti".

"Var kritizēt visu, un daudz kas ir jākritizē, bet ļoti svarīga ir attieksme. Vai tu kritizē tāpēc, ka gribi padarīt valsti labāku, vai tāpēc, ka gribi valsti sagraut? Tā ir milzu atšķirība!" uzsvēra Šadurskis. 

Viņš arī pauda neizpratni, kāpēc par pieņemtajiem grozījumiem Izglītības likumā saistībā ar pedagogu lojalitāti sacelta tāda ažiotāža, noraidot pārmetumus par "raganu medībām": "Ja runa ir par raganu medībām, tad trauksme bija jāceļ pirms pāris gadiem. To, ka pedagogam jābūt lojālam, Saeima pieņēma pirms pāris gadiem. Mēs šeit neesam izdarījuši neko jaunu. Mēs vienkārši esam iestrādājuši mehānismu, kas notiek, ja kompetenta iestāde konstatē, ka pedagogs ir nelojāls. Līdz šim bija pateikts, ka pedagogam un skolas vadītājam jābūt lojālam. Mēs vienkārši esam pateikuši tikai to - ja iestāde konstatējusi, ka viņš tāds nav, viņš nedrīkst strādāt skolā. Tā ir visa mūsu izmaiņu būtība."

Jau vēstīts, ka Saeimas sēdē, kurā tika lemts arī par 2017.gada valsts budžeta apstiprināšanu, tika pieņemti tā dēvētie lojalitātes grozījumi Izglītības likumā, kas nosaka gadījumus, kad iespējams no darba atbrīvot valstij nelojālus pedagogus.
 

Top komentāri

pedagogi
p
Tiem, kas māca vēsturi no Krievijā izdotām grāmatām, uztur mītu par padomju karaspēku kā Latvijas atbrīvotāju, dēvē Latviju par "neizdevušos valsti", nav vietas Latvijas valsts skolās, paldies Šadurskim un visai Saeimai, kas pieņēma šos grozījumus Izglītības likumā, Vējonis tos izsludinās.
prieks
p
Redz kā kremļa troļļi cepjās par šiem likuma grozījumiem, svilst pakaļas tiem kremliniem krievu skolās :)
labs lēmums
l
Paldies Šadurskim un visai Saeimai, kas pieņēma šos grozījumus Izglītības likumā, kas ļaus patriekt no valsts apmaksātajām skolām tos, kas māca vēsturi no Krievijā izdotām grāmatām, uztur mītu par padomju karaspēku kā Latvijas atbrīvotāju, dēvē Latviju par "neizdevušos valsti"!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē