Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Šlesers: Sīkpartiju laiks ir beidzies; ir jāveido kaut kas liels

Ainārs Šlesers, kurš pēc neveiksmes 11. Saeimas vēlēšanās un LPP/LC darbības izbeigšanas aizgāja no politikas, intervijā Dienai norādīja uz gatavību tajā atgriezties. Viņš nepasaka, vai pievienosies kādam politiskajam spēkam, vai dibinās jaunu partiju, kas jau vairākkārt viņam izdevies.

Saskaņas centram adresētā atzinība intervijā rada iespaidu, ka A. Šlesers saista savu nākotni ar šo politisko spēku. Taču viņa teiktais pēc intervijas publicēšanas liecināja par plāniem izmantot reģionu līderu potenciālu.

"Es precīzi pateicu, ka domāju par atgriešanos, bet lēmumu neesmu pieņēmis," Dienai otrdien sacīja A. Šlesers, kurš solīja informēt par saviem plāniem, līdzko tie būs konkrēti. Intervijā viņš savu nodomu pamato ar situāciju valstī, neticot, ka tagad pie varas esošie politiskie spēki 2014. gadā, kad vēlēs 12. Saeimu, spēs piedāvāt skaidru ekonomiskās attīstības vīziju. "Mana intervija nav nejauša. Un es neklauvēju pie aizvērtām durvīm, bet durvis atveru pats," sacīja A. Šlesers, kura teiktais liecināja par interesi tuvināties reģionu partijām. Jau pēc LPP/LC likvidācijas viņš mudināja tās biedrus veidot reģionālās partijas. "Sīkpartiju laiks ir beidzies, ir jāveido kaut kas liels. Reģionos ir daudz spēcīgu līderu, un šis ir īstais laiks cilvēkus apvienot," klāstīja A. Šlesers.

Par reģionālajām partijām pēc to panākumiem pašvaldību vēlēšanās interesi izrādījušas vairākas Saeimā pārstāvētās partijas. Vienotība jau uzsākusi oficiālas konsultācijas ar astoņām vietējām partijām. To vidū nav Reģionu alianses, kas arī apvieno lokālās partijas startam vēlēšanās. Viens no tās līderiem Jelgavas domnieks Dainis Liepiņš Dienai sacīja, ka partijas darba kārtībā nav jautājuma par A. Šlesera iesaistīšanos tajā. "Reģionu alianse nav tendēta uz vienu līderi, bet komandu," piebilda D. Liepiņš. Reģionu partiju grupā ir arī Saskaņas centra (SC) sabiedrotā Rīgas domē, vicemēra Andra Amerika vadītā partija Gods kalpot Rīgai!, kuras biedri varētu startēt arī uz Saeimu no SC saraksta. Viens no SC līderiem Jānis Urbanovičs teica: "Mēs izskatīsim visus labi domātos priekšlikumus. Nevaru solīt visiem garantētu pozitīvu atbildi, jo gribētāju ir vairāk nekā vietu mūsu listē." A. Ameriks uzskata, ka "Rīgas patriotu partijas mērogi Aināram ir par mazu. Ir jāveido savienība Ainārs un Einārs, jo viņiem ir kopīgs uzsvars uz uzņēmējiem".

Ko par A.Šlesera paziņojumu domā Vienotības līdere Solvita Āboltiņa un Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, lasi trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē