Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sporta eksperts: Āboltiņai nevajadzēja kāpt uz Arēna Rīga laukuma

Sports un politika Latvijā bieži iet roku rokā, īpaši jau Rīgas Dinamo, kura vadībā ir vairāki bijušie politiķi, komentējot Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas uzrunu līdzjutējiem pēc Rīgas Dinamo uzvaras Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas turnīrā, portālam Diena.lv sacīja žurnāla Sporta Avīze galvenais redaktors Ēriks Strauss.

Viņaprāt, politiķiem gan šādos pasākumos publiski uzstāties nevajadzētu."Āboltiņas uzruna bija tukša un tai nebija nekādas jēgas, nedzirdējām pat viņas pašreklāmu. Viņai uz tās skatuves nevajadzēja līst," sacīja Ē.Strauss . "Nebija neviena iemesla, kāpēc viņai tur būtu jāuztājas."Atminoties notikumus pirms diviem gadiem, kad pirms Dinamo spēles valsts himnu izpildīja Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis, bet balvu labākajam spēlētājam pasniedza toreizējais Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, kurš aktīvi darbojās savā priekšvēlēšanu kampaņā, sporta eksperts atzīst, ka politiķi un laikam arī Dinamo vadība no savām un citu kļūdām nemācās."Vai tad pēc uzvaras nepietika ar Latvijas Dzelzceļa šefa Uģa Magoņa uzrunu?" retoriski vaicāja Ē.Strauss.

Savukārt politologs Filips Rajevskis uzskata, ka politiķim jāizmanto visas pieejamās iespējas, lai uzrunātu sabiedrību: "Tas ir absolūti normāli un es neredzu nekādas problēmas. Jautājums, vai auditorija grib uzklausīt to politiķi, bet tā jau ir paša politiķa problēma.  Politiķis, ja viņš ir ievēlēts, tomēr bauda kaut kādu sabiedrības uzticību. Tas ir tikai normāli, ja viņš cenšas runāt visos veidos ar sabiedrību, kā vien viņš var."

Rajevskim piekrīt arī sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, kurš piezīmē, ka trešdienas vakara notikumi Arēnā Rīga labi parādīja, ka politiķi ne vienmēr apzinās, cik viņi ir populāri un kādai publikai uzstāsies: "Ja Raivis Dzintars uzstāsies 9. maijā, skaidrs, ka viņu izsvilps, bet tas nenozīmē, ka viņš tur nedrīkstētu iet. Valdis Zatlers aizgāja savā pirmajā uzstāšanas reizē uz lietussargu revolūciju, viņu arī izsvilpa, jo neapzinājās, kur viņš iet."



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē