Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

TV5 bijusī žurnāliste: Visvairāk sarūgtina attieksme pret darbiniekiem

Pirmais brīdinājuma signāls par to, ka briest nepatikšanas, atskanēja 15. decembrī, algas dienā. Nauda kontos neienāca. Pie LNT finanšu grūtībām jau bijām pieraduši - algas dažreiz aizkavējās, tas arī tika samazinātas (gan LNT, gan TV5 darbiniekiem). Bet tik nopietna situācija vēl nebija pieredzēta. Cik atceros, ziņu dienesta direktore toreiz stāstīja - LNT vadība esot atklāti atzinusi, ka līdzekļu priekš mums neesot vispār.

Lai cilvēki saņemtu samaksu par novembrī padarītājiem darbiem, nācās piedraudēt ar to, ka TV5 ziņas tajā dienā neiznāks vispār. Nostrādāja.

Decembra beigās LNT vadība paziņoja, ka no 1. līdz 15. janvārim mums ir jāiet atvaļinājuma - tā taupīšot naudu. LNT valdes locekle Jekaterina Gļebova solīja, ka sākot ar 16. janvārī "viss būs kā līdz šīm". Toties Ziemassvētkos redakcijas telpās valdīja nolemtības sajūta. Kā viena ziņu dienesta slēgšana uz divām nedēļām atrisinās miljonos mērāmus parādus? 

Janvāra sākumā, mūsu "atvaļinājuma" vidū, dažiem TV5 žurnālistiem, tostarp man, piezvanīja un palūdza atnākt uz pārrunām par darba atsākšanu jaunajā apvienotajā ziņu dienestā. Tur ziņas krieviski būs nevis patstāvīgs dienests, bet gan LNT ziņu versija krieviski ar dažiem papildinājumiem. No dažiem desmitiem cilvēku palikšot vien 3 žurnālisti, 2 moderatori un viens producents. Slēgšot nedēļas nogales analītiskos raidījumus un Kriminālo Latviju. Viss iepriekš teiktais par TV5 ziņu pilnvērtīgu atsākšanu izrādījās meli. Piedevām, tie žurnālisti, kurus uz jauno darbu neaicināja, kā arī visi operatori, montāžas inženieri un citi darbinieki par savu atlaišanu uzzināja no kolēģiem vai medijiem.

Kad ierados uz darba interviju, izrādījās, ka mūsu ziņu dienesta telpās jau sāk skrūvēt nost montāžas iekārtas. Pārrunu laikā nesaņemu atbildes arī uz vairākiem jautājumiem - gan par "konsolidācijas" apjomiem pašā LNT, gan par apvienotā ziņa dienesta darbu. LNT vadība lika uzsvaru uz "lojalitāti", kas būšot svarīga, strādājot apvienotajā LNT un TV5 redakcijā. Par piemēru minēja seno sižetu par žurkām, kuras mīt vienā no Maxima veikaliem. LNT vadība lūdza atsaukt šo sižetu, jo veikalu ķēde bija abu kanālu reklāmdevējs. TV5 ziņu dienesta direktore atteicās to darīt. Tās, lūk, esot bijis "nelojāli".

Šajā stāsta mani visvairāk sarūgtina attieksme pret darbiniekiem. Godīgi būtu paziņot: "Pēc mēneša pārveidojam redakciju, lūdzu meklējiet citu darbu". Tā vietā līdz pēdējam tika stāstīts, ka viss būšot labi. Tagad daudzi cilvēki ir burtiski izmesti uz ielas. Tomēr es zinu, ka kolēģi, kuri ir palikuši Elijas ielā arī ar samazinātiem resursiem centīsies veidot godīgas un oriģinālas ziņas. Veiksmi viņiem!

Top komentāri

lauķe
l
Ko tad jūs tagad te brēcat....Kad zākājāties par latviešiem, tad dūša bija kā miets.....Viss nāk atpakaļ, mīlīši! Vēl jau jūsu obščinai ir iespēja atrast darbiņu PBK....Pieredze latviešu apsaukāšanā gana liela.....un tur to spēs novērtēt....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē