Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Valdis Liepiņš lūdz izvērtēt Irinas Cvetkovas izteikumu atbilstību Saeimas deputāta ētikas kodeksam

Saeimas deputāts Valdis Liepiņš (Reformu partija) vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lūdzot izvērtēt  Saeimas deputātes Irinas Cvetkovas publisko izteikumu atbilstību Saeimas deputātu ētikas kodeksam.

I.Cvetkova savos izteikumos pauž viedokli par Saeimā pieņemto Pilsonības likumu, kuru atbalstījis Saeimas deputātu vairākums. Šāda viedokļa paušana ir Saeimas prestižu graujoša un pārkāpj Ētikas kodeksa 7.pantu, uzskata Valdis Liepiņš, norādot, ka likums ir būtiski uzlabots un papildināts, kas atvieglo Latvijas pilsonības iegūšanu vai atjaunošanu. Saeimā pieņemtajā Pilsonības likumā nav atrodams nekas par neonacismu vai tā atdzimšanas veicināšanu, lai gan I.Cvetkova pauž pilnīgi pretējus uzskatus, savā paziņojumā uzsver deputāts.

Valdis Liepinš uzskata, ka deputātes I.Cvetkovas izteikumi, gan Starptautiskajā konferencē Vašingtonā, gan pēc tam intervijās masu medijiem ir ar Saeimas deputāta cieņu nesavienojami, kā arī vērsti uz Sabiedrības šķelšanu, un bez pamatotas argumentācijas, kas ir būtiski Saeimas deputāta ētikas kodeksa pārkāpumi.

Jāpiemin, ka I.Cvetkova darbojās Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijā, kuras galvenais mērķis ir saliedēt Latvijas sabiedrību. I.Cvetkovas izteikumi nesekmē komisijas nosprausto mērķu ieviešanu praktiskajā dzīvē, bet veicina pretējo, norāda deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē