Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vējonis: Laiks beigt piešķirt nepilsoņu statusu Latvijā dzimušajiem bērniem

Valsts prezidents Raimonda Vējonis uzrunā Daugavpilī notiekošajā konferencē Ceļā uz Latvijas valsti. Latgales simtgades kongress. Tautu forums Daugavpilī pauda pārliecību, ka ir laiks beigt piešķirt nepilsoņu statusu Latvijā dzimušajiem bērniem.

Prezidents arī aicināja tos Latvijas iedzīvotājus, kuri vēl nav Latvijas pilsoņi, apsvērt pilsonības iegūšanu.

Uzrunā Vējonis uzsvēra, ka valsts vislielākā bagātība ir tās cilvēki, tādēļ ir ļoti svarīgi, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs justos tai piederīgs neatkarīgi no savas tautības vai reliģiskās pārliecības.

"Latvijas iedzīvotāju dažādība ir mūsu spēks un bagātība. Starp pasaules mēroga slavenībām, ar kurām Latvija vienmēr ir lepojusies, ir visu Latvijā dzīvojošo tautu pārstāvji," sacīja Vējonis un pateicās daudzajām mazākumtautību biedrībām un mākslinieciskajiem kolektīviem, kuri ar savu entuziasmu ikreiz bagātina mūsu dziesmu un deju svētkus.

"Esot daudzveidīgi, varam būt atvērtāki pārējai pasaulei un izmantot visu jauno un progresīvo, ko tā piedāvā. Cienīsim viens otru mūsu dažādībā un visi kopā godāsim mūsu dzimteni Latviju," uzrunas noslēgumā aicināja prezidents. 

 

Top komentāri

Bērziņš
B
Pašreiz Latvijā dzimušo nepilsoņu bērnu vecāki (ja abi vecāki ir nepilsoņi, ja tikai viens, tad bērni ir pilsoņi) var bez maksas un eksāmeniem pieprasīt saviem Latvijā dzimušajiem bērniem pilsonību. To var izdarīt turpat, kur jāreģistrē bērna dzimšana. Raimon Vējoni, kāpēc daļa nepilsoņu saviem bērniem tomēr izvēlas nepilsoņa statusu? Pilsonības uzspiešana būtu pretrunā ar cilvēktiesībām. Otrkārt, multikulturālai sabiedribai ir plusi, ja sabiedrība ir saliedēta un dažādās tautības var savā starpā saprasties, citādi ir tikai konflikti un karš. Tāpēc jāatrisina arī šie jautājumi, pirms kādam kaut ko automātiski piešķirt.
LR pilsonis
L
Šoreiz nepiekrītu prezidentam. Pilsonība nav tiesibas, kas pienākas visiem - ja cilvēks ir pārāk slinks, stulbs vai nekaunīgs, lai naturalizētos, tad valsts viņam neko nav parādā. Iesaku prezidentam iegādāties mugurkaulu un ieviest to organismā. Kad pienāks laiks lemt jautājumu, vai prezidenta pirmais termiņš būs vai nebūs pēdējais, mugurkauls var izlemt prezidenta karjeru par labu diviem termiņiem, nevis vienam.
Spidola
S
Laiks beigt Latvijas prezidenta amata stumt idiotus, debilus, alkatigus, egoistiskus kretinus ka tas Latvija notiek pedejos 26. gadus, kuri izlaupa Latvijas valsti un apzog latviesu tautu. Cik ilgi vel par prezidentiem tiks iestumti kretini, idioti, kaut kadi gadijumu cilveki? Tu, smerdeli, Vejoni iemacies latviski runat, un neuzbazies okupantiem un vinu pecnacejiem Latvijas pilsonibu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē