Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vējonis: Par Zapad 2017 sacelta pārāk liela ažiotāža

Par Krievijas un Baltkrievijas kopīgajām militārajām mācībām Zapad 2017 Latvijā tiek celta pārāk liela ažiotāža, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka neapšaubāmi spriedze reģionā pieaug, jo šīs mācības notiek netālu no Baltijas valstu robežām, tomēr tajā pašā laikā jādomā par jebkuru mācību mērķi, kāpēc tās tiek veiktas, un viens no šādiem mērķiem, pēc Vējoņa domām, ir iebiedēšana.

"Manuprāt, mēs nedrīkstam ļauties iebiedēšanai. Tas ir Krievijas puses mērķis iebiedēt Latviju un Baltijas valstis, lai mēs justos nedroši, un tas, manuprāt, ir lielākais mērķis, kāpēc šādas mācības tiek veiktas tik tuvu robežai. Atstrādāt kādus scenārijus, kas mācībās parasti notiek, var arī jebkurā poligonā un ne tik tuvu robežai," uzsvēra Vējonis.

Valsts prezidents atgādināja, ka nevajag ļauties iebiedēšanai un iespējamām provokācijām informatīvajā telpā, tādēļ gan medijiem, gan sabiedrībai jābūt kritiskiem, lai neiekristu kādas puses izliktajos slazdos.

Arī Kučinskis piebilda, ka ap šīm mācībām nevajadzētu pašiem celt ažiotāžu, jo tā drīzāk nāk par labu tiem, kas nemīl Latviju, nevis pašiem.

Jau ziņots, ka Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību Zapad aktīvā fāze norisināsies no 14.septembra līdz 20.septembrim. Baltijas valstīs ir bažas, ka Krievija mācības var izmantot agresīviem nolūkiem.

Top komentāri

Kā teica Raimonds
K
Par to mēs parunāsim... vēlāk.
Kims
K
Kapec sis stulbenis Vejonis, kurs nav spejigs 2 gadu laik aiemacities normali runat Latvijas valsts valoda- latvieus valoda, joprojam ienem prezidenta amatu? Kapec par to nav sacelta liela aziotaza? Ja kas, tad tiesi sis prezis un citi kretini sacel sos aziotazu par sism Krievijas macibam, lai ataisnotu savu eksistenci un bezjedzigi notriekto Latvijas valsts naudu, uzturor so un vinam lidzigos kretinus.
haralds
h
parasti Aizvçjonis - Caurvçjonis aplamîbas gvelþ: http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/564036-vejonis_latvijas_iedzivotaju_vidu_nav_saskeltibas_starp_latviesiem_un_krievvalodigajiem/comments http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/635801-vejonis_nepilsonu_berniem_butu_jaklust_par_latvijas_pilsoniem_lidz_ar_piedzimsanas_bridi/comments http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/659057-vejonis_atkartoti_aicina_apsvert_pilsonibas_iegusanas_iespeju/comments laikam gauþi norûpçjies, ka mâtes valoda neaiziet postâ: http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/636299-cel_trauksmi_par_krievu_valodas_apdraudetibu_jeb_ka_krievija_iezime_teritoriju/comments http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/464644-krievija_prasa_es_ietekmet_latviju_krievvalodigo_jautajuma/comments
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē