Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vilks: Referendums Latvijas virzību uz eirozonu nevar ietekmēt

Pat ja Latvijā tiks sarīkots referendums par eiro ieviešanu, tam būs tikai konsultatīvs raksturs un Latvijas virzību uz eirozonu tas nemainīs, pirmdienas rītā telekompānijā LNT izteicās finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Pēc Vilka vārdiem, vairs nav saskatāmi nekādi ārēji vai iekšēji šķēršļi, lai Latvijā no nākamā gada tiktu ieviests eiro. Ministrs uzskata, ka drīzumā gaidāmajā Eiropas finanšu ministru sanāksmē nekādas iebildes pret eiro ieviešanu Latvijā neizskanēs, vienīgi šonedēļ gaidāmajās Eiropas Parlamenta debatēs varot izskanēt pa kādam asākam jautājumam no kreisā flanga politiķu puses.

Vaicāts, kas notiks gadījumā, ja Latvijā izdosies sarīkot referendumu un iedzīvotāji nobalsos pret eiro ieviešanu, Vilks pauda viedokli, ka šādam referendumam būtu tikai konsultatīvs raksturs un tas nemainītu Latvijas gaitu uz eirozonu, jo lēmums par eiro ieviešanu Latvijā pieņemts jau pirms daudziem gadiem.

Vērtējot, kāpēc Latvijā vērojams tik zems atbalsts eiro ieviešanai, politiķis pauda pārliecību, ka atbalsts eiro aug un turpinās augt, jo ekonomika iet uz priekšu un dzīve pakāpeniski uzlabojas, turklāt sarūk arī negatīvās informācijas apjoms par eirozonu un uzlabojas situācija tajā.

Kā ziņots, pagājušajā eiro ieviešanu Latvijā atbalstīja Eiropas Savienības Padome, līdz ar to Latvijai līdz uzaicināšanai uz eirozonu palikuši divi soļi - balsojums Eiropas Parlamentā un Eiropas finanšu ministru sanāksmē, kas abi tiek uzskatīti par formāliem lēmumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē