Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
"Izteiksmes formai un saturam es nevaru pievienoties to atbalstīt, bet vienlaicīgi es nevaru arī atņemt Savicka kungam tiesības domāt"

Vrubļevskis: Nevaru Savicka kungam atņemt tiesības domāt

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis neatbalsta hokeja kluba Rīgas Dinamo padomes priekšsēdētāja un Latvijas Tenisa savienības prezidenta Jura Savicka nievājošos izteikumus par skeletonistiem, taču arī neuzskata, ka tie būtu jāvērtē LOK Ētikas komisijā.

"Izteiksmes formai un saturam es nevaru pievienoties to atbalstīt, bet vienlaicīgi es nevaru arī atņemt Savicka kungam tiesības domāt un būt tādā viedoklī par skeletonu vai citiem individuālajiem sporta veidiem," telekanālam TV3 norādīja Vrubļevskis, piebilstot: "Protams, izteiksmes veidam sabiedrībā ir ļoti liela nozīme. Tajā pašā laikā intervijas saturs liecina, ka LOK Ētikas komisijai tur īsti nav ko izskatīt, jo tur nav ne rupjību, ne apsūdzību." 

Savukārt valsts galvenais sporta funkcionārs, Izglītības ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs tomēr uzskata, ka Savicka teiktais būtu jāvērtē Ētikas komisijas ekspertiem, jo Savickis ir ne tikai Rīgas Dinamo šefs, bet arī Latvijas Tenisa savienības prezidents, un šī organizācija naudu saņem arī no valsts budžeta.

"Es neapgalvoju, ka LOK Ētikas kodekss ir pārkāpts, bet tāpēc jau komisijā ir speciālisti, kuri šo jautājumu vērtē. [..] Manuprāt, ja netiek pat uzskatīts par vajadzīgu to vērtēt, jautājums - kādi tad vispār jautājumi ētikas komisijai ir jāvērtē?" retoriski vaicāja Severs.

Jāatgādina, ka Savickis intervijā Krievijas portālam Life.ru, reaģējot uz skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru pieteikto boikotu pasaules čempionātam Sočos, norādīja, ka viņiem nevajadzētu jaukties politikā, kā arī mudināja pašus Dukurus pārbaudīt, vai viņi nav lietojuši dopingu. Tāpat Savickis pauda uzskatu, ka Latvijā par tādiem Dukuriem un skeletonu vispār neviens neko daudz nezina. 

Vēlāk gan Savickis atzinis, ka runājis spēcīgu emociju uzplūdā, tāpēc arī izteicies skarbi, taču vienlaikus arī aicināja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas vadībai un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas vadībai neaizmirst, "kurš ir uzbūvējis [Siguldas bobsleja un kamaniņu] trasi".

Jau vēstīts, ka Latvijas skeletona komanda izlēmusi boikotēt sacīkstes Sočos. Šāds lēmums pieņemts, jo Krievija tiek apsūdzēta valdības atbalstītas dopinga sistēmas izveidošanā, kurā cita starpā 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs mājinieku pozitīvās dopinga analīzes tika aizvietotas ar negatīvām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē