Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Žurnālistu asociācija satraukta par notiekošo Latvijas Avīzē

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) ir satraukta par Latvijas Avīzes izdevēja - AS Lauku Avīze - izdarīto politisko spiedienu uz laikraksta izveidotāju un redakcijas padomes priekšsēdētāju Voldemāru Krustiņu. Turklāt tas noticis saistībā ar laikraksta publikācijām par drīz gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām.

LŽA uzskata, ka šis ir kārtējais piemērs tam, kā Latvijā daži mediju īpašnieki uztver medijus un žurnālistus - tikai kā savas politikas ruporus un reklamētājus.

Nav pieņemams, ka mediju īpašnieki ierobežo redakcionālo neatkarību, kas ir nostiprināta arī likumā Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem. Tāpat nav pieņemams, ka īpašnieki medijus izmanto no sabiedrības acīm slēptā cīņā par ietekmi politikā vai kādu ekonomisku interešu sasniegšanai.

LŽA aicina laikraksta Latvijas Avīze redakcijas vadību neklusēt un informēt sabiedrību, kādā veidā izpaužas īpašnieku spiediens uz redakcionālo politiku.

Kā ziņots, Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā briest pārmaiņas laikraksta Latvijas Avīze redakcijā, un neskaidra ir ilggadējā tās veidotāja, pašreizējā redakcijas padomes priekšsēdētāja Krustiņa nākotne laikrakstā.

AS Lauku Avīze padomes priekšsēdētājs Olafs Berķis norāda, ka "kontekstā ar mediju attīstības tendencēm mūsdienās ir nepieciešamas izmaiņas Latvijas Avīzē." Viņš skaidro, ka jau kopš tā brīža, kad mainījās AS Lauku Avīze īpašnieki pirms apmēram desmit gadiem, viņš esot apzināti distancējies no laikraksta redakcijas, lai uz to nebūtu nekādas īpašnieku ietekmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē