Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ZZS: NAP nav apstiprināms esošajā redakcijā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministra Edmunda Sprūdža un, iespējams, arī citu valdošās koalīcijas ministru neizdarības dēļ, Nacionālās attīstības plāns 2020 (NAP) nav apstiprināms, jo VARAM nav pildījis valdības uzdevumu - nav izstrādājis Reģionālās attīstības politikas pamatnostādnes, portālu Diena.lv informēja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Ilona Jurševska.

"NAP nevar būt atrauts no cilvēka un teritorijas. Kamēr nav apstiprinātas Reģionālās attīstības politikas pamatnostādnes, kuru izstrādes termiņš bija šī gada 1.jūnijs, NAP turpmākā izstrāde ir jāapstādina. Šobrīd izskatās, ka valsts sastāv no nozaru ministrijām, nevis cilvēkiem, kas tur dzīvo un viņu vajadzībām. Ja nav teritorijas, nav arī cilvēka. 2 miljoni cilvēku nav integrēti plānā," ZZS valdes priekšsēdētājs U.Augulis.

Pirmdien, 1.oktobrī, ZZS valde tikās ar Pārresoru koordinācijas centra Attīstības plānošanas nodaļas vadītāju Pēteri Vilku, lai uzklausītu atbildīgo cilvēku viedokli par NAP sabiedriskās apspriešanas rezultātiem.

ZZS pārstāvji uzskata, ka steidzamai apstiprināšanai tiek virzīts nevis nacionālās attīstības, bet gan "Eiropas naudas paņemšanas" plāns.

ZZS atgādina, ka saskaņā ar Valdības rīcības plānu Deklarācijas par Valda Dombrovska vadītā Ministru Kabineta iecerēto darbību īstenošanai VARAM līdz 1. septembrim bija jāintegrē reģionu attīstības prioritātes NAP atbilstoši Attīstības plānošanas sistēmas likumā noteiktajam, t.sk., ievērojot Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju 2030.  

Kā atzina arī NAP izstrādes darba grupas pārstāvis, NAP piedāvātā ideja par "ekonomisko izrāvienu" drīzāk ir apšaubāma, jo sagatavotajā redakcijā: "plāns nav ne zaļš, ne arī izrāviens, bet drīzāk plakans un piezemēts".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē