Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

33.,3.4. - Daugavas stadiona sagatavošanai Skolēnu dziesmu un deju svētkiem nepieciešams teju pusmiljons

Lai sagatavotu Daugavas stadionu 2015.gada jūlijā gaidāmajiem XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, nepieciešams nepilns pusmiljons eiro, liecina otrdien valdībā uzklausītais Izglītības un zinātnes ministrijas informatīvais ziņojums.

Otrdien valdība no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atbalstīja stadionā šogad veicamajiem darbiem atvēlēt provizoriski līdz 151 650 eiro. Precīza nepieciešamā summa būs zināma tikai pēc iepirkumu veikšanas. Tāpat valdība konceptuāli atbalstīja nākamā gadā Daugavas stadionā veicamajiem darbiem atvēlēt  319 700 eiro, tomēr gala lēmums tiks pieņemts, lemjot par 2015.gada valsts bidžetu.

Daugavas stadionā svētku laikā no 2015.gada 6.jūlija līdz 12.jūlijam norisināsies tautas deju lielkoncerts un tā sagatavošanas mēģinājumi, kuros piedalīsies no 16 līdz 18 tūkstoši dalībnieku no 5 līdz 21 gadu vecumam.

Lai šajā laikā Daugavas stadionā un tam pieguļošajā teritorijā būtu iespējams nodrošināt svētku programmas norisi, nepieciešams veikt vairākus darbus, norāda IZM. Piemēram, vajadzīgs jauns speciālais aizsargsegums centrālā laukuma zālāja pārsegšanai, jo esošais  segums vizuāli un tehniski vairs neatbilst prasībām un apdraud dejotāju drošību. Zālāja aizsargseguma defekti un ļoti nopietni bojājumi tika konstatēti 2013.gada vasarā XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku mēģinājumu un koncertu laikā. Jāasfaltē vai jābruģē austrumu puses pievadceļš, jāremontē skatītāju tribīņu kāpnes un jāveic vēl virkne specifisku darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas