Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ABLV Bank pašlikvidācija: Darbu jau drīzumā zaudēs ap 300 cilvēku

"Tas bija smagākais lēmums manā dzīvē," informējot par pirmdien pieņemto lēmumu uzsākt ABLV Bank pašlikvidācijas procesu, sacīja bankas valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis, informējot, ka attiecīgi darbu tuvākajā laikā zaudēs aptuveni 300 cilvēku.

ABLV Bank nedienas sākās, kad pirms pāris nedēļām ASV finanšu uzraudzības organizācija FinCEN paziņoja par aizdomām, ka banka varētu būt iejaukta starptautiskās naudas atmazgāšanas shēmās, kas palīdzējušas arī Ziemeļkorejas diktatoriskajam režīmam. Bankas vadība pirmdienas vakarā paziņoja, ka ir pieņemts lēmums par pašlikvidāciju.  

"Ļoti svarīgi uzsvērt, ka vakardienas akcionāru pilnsapulcē bankas likvidatoriem tika uzlikts pienākums veikt visas nepieciešamas darbības, lai atspēkotu FinCEN paziņojumus, tas vajadzīgs, lai ļautu bankai, klientiem (..) un Latvijas finanšu sektoram atgūt reputāciju pasaules finanšu tirgū," otrdien preses konferencē sacīja Bernis. 

ABLV Bank valdes priekšsēdētājs pateicās darbiniekiem, akcionāriem un klientiem. Viņš norādīja, ka šajās nedēļas nav saņēmis "nevienu aizvainojošu vēstuli", bet gan tikai atbalstu un uzmundrinājumus. 

Bernis norādīja, ka apmēram 30% bankas darbinieku, kas ir apmēram 300 cilvēki, zaudēs darbu jau tuvākajā laikā.

Runājot par citiem ar ABLV Bank saistītiem projektiem, piemēram, ABLV Charitable Foundation projektiem, Bernis skaidroja, ka tuvākajā nākotnē tiks lemts, ar ko un kādā veidā fonds tālāk nodarbosies.  

Skaidrojot, kāpēc pieņemts lēmums pašlikvidēties, Bernis ,atjokoja, lai viņam parāda, kurš likvidācijas process nav beidzies ar izmeklēšanu. Viņaprāt pašlikvidācija ir atbildīgākais un labākais veids, kā norēķināties ar bankas klientiem un akcionāriem. 

Top komentāri

Buks
B
Tie lēmumi par piedalīšanos naudas mazgāšanas un cita veida slavējamos darījumus gan Bernim vienmēr nāca ļoti viegli. Nebija jau arī īsti no kā baidīties. Visi LV /orgāni/ prot būt gaužām nevarīgi, kad notiek patiesi vērienīgi /darījumi/. Bet pietika onkulim Semam pakratīt pirkstu..un žopa.
ļuļa
ļ
kā apgalvoja mūsu politiķi, tas viss nākšot par labu valsts ekonomikai. latvija var!
Anna
A
apsveicam D.R. Ozolu ar labi padarītu finašu ministres darbu ! Latvijas iedzīvotājus šī lieta neskars.. Trīszvaigžņu ordeni Danai !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas