Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

airBaltic pasūta vēl 60 CS300 lidmašīnas

Pirmdien, 28. maijā, Latvijas lidsabiedrība airBaltic un Bombardier Commercial Aircraft paziņoja, ka puses ir noslēgušas pirkuma līgumu par 30 Bombardier CS300 lidmašīnu iegādi un saglabā iespēju pasūtīt vēl 30 tā paša tipa lidaparātus.

Šis pasūtījums papildina jau esošo 20 CS300 lidmašīnu pasūtījumu un veido jaunā airBaltic biznesa plāna Destination 2025 pamatu, sekmīgi turpinot pašreizējo lidsabiedrības biznesa plānu Horizon 2021, ar kuru tika likts pamats tālākai airBaltic attīstībai.

"Kā pirmā lidsabiedrība pasaulē, kas uzsāka lidojumus ar CS300 lidmašīnām, mēs pieņēmām tālredzīgu lēmumu par labu jaunākajām tehnoloģijām, kas nodrošina ilgtspējīgu uzņēmuma rentabilitāti. Tā kā CS300 ietaupa vairāk nekā 22% degvielas, tas sniedz iespēju saglabāt zemas operatīvās darbības izmaksas. 2017. gadā mēs piedzīvojām izcilu izaugsmi, kā arī pierādījām pasaulei šī inovatīvā lidaparāta unikālās iespējas un ērtības. Mēs esam veiksmīgi uzsākuši īstenot flotes modernizāciju, un esam priecīgi palielināt mūsu floti līdz pat 80 CS300 lidmašīnām, kas nākamo gadu laikā aizstās mūsu cita tipa lidaparātus," sacīja airBaltic izpilddirektors Martins Gauss.

"Tagad mēs sākam īstenot savas biznesa stratēģijas nākamo fāzi – Destination 2025, kuras ietvaros airBaltic paredz paplašināt uzņēmuma darbību. Jaunā biznesa plāna būtiskākā sastāvdaļa ir lielākas un ekskluzīvākas flotes izveide, kas sastāv tikai no CS300 tipa lidmašīnām, kas ir piemērotākās mūsu darbības tirgum," uzsver Gauss.

Jaunais biznesa plāns Destination 2025 ir balstīts uz maršrutu paplašināšanu no visām trim Baltijas valstīm – Latvijas, Igaunijas un Lietuvas – nodrošinot regulārus savienojumus uz galvenajām Eiropas pilsētām. Stratēģija paredz, ka airBaltic līdz 2025. gadam sasniegs būtisku pasažieru skaita un ienākumu pieaugumu. Jau šobrīd Eiropā vadošajām aviosabiedrībām ir viena tipa lidmašīnu flote, kas veicina uzņēmuma izmaksu efektivitāti. Ar šo jauno lidmašīnu pasūtījumu airBaltic būs visi priekšnoteikumi, lai spētu nodrošināt stabilu uzņēmuma nākotni.

"2017. gads ir bijis pats veiksmīgākais airBaltic vēsturē, sasniedzot ļoti augstus darbības un finansiālos rezultātus. Tas kalpo kā pierādījums lidsabiedrības stratēģijas un darbības modeļa pareizajai izvēlei. Papildu jauno lidmašīnu iegāde ir lielākās investīcijas Latvijas vēsturē, kas ieņem būtisku lomu Latvijas gaisa infrastruktūras izveidē un Baltijas reģiona savienojamības nodrošināšanā, tādējādi veicinot valsts tautsaimniecības izaugsmi un radot jaunas darba vietas," sacīja Latvijas Republikas satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Ar šo jauno pasūtījumu saistītās piegādes ir paredzēts uzsākt 2019. gada ceturtajā ceturksnī. Pirms šī pasūtījuma airBaltic bija pasūtījis 20 CS300 lidmašīnas. Pašlaik lidsabiedrība veic lidojumus ar astoņām CS300 lidmašīnām. Balstoties uz CS300 lidaparātu katalogu cenām, pasūtījuma vērtība ir aptuveni 2,9 miljardi ASV dolāri. Šī summa pieaugtu gandrīz līdz 5,9 miljardiem ASV dolāru, ja tiktu pieņemts lēmums par papildu 30 lidmašīnām.

"C sērijas lidmašīnu programma turpina veiksmīgi ieņemt vietu tirgū. Šis nozīmīgais pasūtījums atkārtoti no airBaltic, kas pirmā uzsāka lidojumus ar CS300, ir spēcīgs apliecinājums izciliem lidmašīnas operatīvās darbības rezultātiem," stāsta Bombardier Commercial Aircraft prezidents Freds Kromers . "Turklāt mēs lepojamies, ka CS300 palīdzēja airBaltic saglabāt statusu kā pasaules punktuālākajai lidsabiedrībai. C sērijas lidmašīnas ieņem vadošo pozīciju sava tipa lidmašīnu tirgū. airBaltic ir bijusi nozīmīga loma tās vērtības apliecināšanā. Pēdējo 18 mēnešu laikā mēs esam redzējuši, ka airBaltic ieņem arvien svarīgāku lomu tirgū. Mēs vēlam lidsabiedrībai turpmākus panākumus ar paplašināto CS300 floti."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas