Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apotheka sāk Covid-19 ātrā antigēna testa veikšanu aptiekās

Sākot no šodienas, "Apotheka" kā pirmais aptieku tīkls nodrošina iedzīvotājiem iespēju aptiekās veikt Covid-19 ātro antigēna testu sertificēta farmaceita vai farmaceita asistenta klātbūtnē, aģentūru LETA informēja aptieku tīkla pārstāve Agnese Grīnberga.

Ātrā antigēna testa veikšana sākta piecās "Apotheka" aptiekās, tai skaitā trīs aptiekās Rīgā, vienā aptiekā Aizkrauklē un vienā Ventspilī. Pēc ātrā antigēna testa veikšanas, ja rezultāts būs negatīvs, nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināta arī testēšanas sertifikāta izdrukāšana.

Iespēju aptiekām veikt ātro antigēna testu un izsniegt testēšanas sertifikātu paredz šī gada novembra sākumā veiktie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" un Aptieku darbības noteikumos. Covid-19 ātro antigēna testu var veikt darbinieki, kuriem darba pienākumu veikšanai nepieciešams uzrādīt testēšanas sertifikātu, proti, ja darbiniekam saskaņā ar normatīvo aktu prasībām darba pienākumu veikšanai klātienē nav nepieciešamā vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

"Esam operatīvi veikuši sagatavošanās un tehniskos darbus, lai atbilstoši visiem priekšnoteikumiem un noteiktajiem drošības pasākumiem varētu sākt piedāvāt "Apotheka" aptiekās pakalpojumu - Covid-19 ātro antigēna testu," skaidro "Apotheka" valdes loceklis Jānis Kūliņš.

Uzņēmums vērtēs, kāds būs pieprasījums no iedzīvotāju puses, un tad lems, vai nepieciešams paplašināt konkrētā pakalpojuma plašāku pieejamību aptieku tīklā. Pēc Kūliņa paustā, aptieku tīkla rīcība ir apliecinājums tam, ka tas ir gatavs aktīvi iesaistīties, lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, paplašinot piedāvāto pakalpojumu klāstu aptiekās.

"Aptiekas ir neatņemama veselības aprūpes sistēmas sastāvdaļa, un, ņemot vērā aptieku plašo ģeogrāfisko izvietojumu, pakalpojumu klāsta paplašināšana aptiekās noteikti var veicināt ērtāku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību Latvijas iedzīvotājiem," uzskata "Apotheka" pārstāvis.

Viņš arī pieļauj, ka drīzumā "Apotheka" aptiekās iedzīvotājiem būs pieejami arī vakcinācijas pakalpojumi, ja maksimāli īsā laikā tiks izstrādāti nepieciešamie grozījumi normatīvajos aktos.

Pakalpojums aptiekās tiks sniegts atsevišķās pakalpojumu sniegšanas telpās, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības. Pēc pakalpojuma saņemšanas varēs saņemt un lejupielādēt elektroniski testēšanas sertifikātu. Nepieciešamības gadījumā farmaceits nodrošinās arī testēšanas sertifikāta izdrukāšanu.

Jau vēstīts, ka "Apotheka" aptieku tīkla īpašniece SIA "Apotheka" iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.maija līdz šā gada 30.aprīlim, strādāja ar 58,656 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 15,4% un bija 1,045 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas