Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apturi Covid lietotni lejupielādējuši vairāk nekā 70 000 iedzīvotāju

Mobilo lietotni Apturi Covid lejupielādējuši vairāk nekā 70 000 iedzīvotāju jeb nepilni 4% no iedzīvotāju kopskaita, informēja lietotnes Apturi Covid komunikācijas vadītāja Elīna Lidere.

Lidere norādīja, ka līdz ar brīvāku pulcēšanos un jo īpaši Jāņu svinēšanu Latvijas iedzīvotāji aicināti vairāk iesaistīties un lejupielādēt lietotni. 

"Jo vairāk cilvēku izmantos, jo lielāks efekts būs un labāk visi kopā varēsim palīdzēt ar vīrusa izplatības ierobežošanu," uzsvēra Lidere.

Viņa pauda - ir saprotams, ka visi ir noguruši no vīrusa ierobežojumiem, bet tieši patlaban ir īstais laiks, kad lietotne ir nepieciešama savai un savu līdzcilvēku drošībai.

Kā liecina mobilo lietotņu veikals Google Play, 581 lietotājs lietotni no piecām zvaigznēm novērtējis ar vidēji 3,6 zvaigznēm, savukārt App Store 219 lietotāju risinājumu novērtējuši ar vidēji 4,5 zvaigznēm.

Jau ziņots, ka no 29.maija ir pieejama Latvijā izstrādātā brīvprātīgā kontaktu fiksēšanas lietotne Apturi Covid.

Mobilo lietotni Apturi Covid brīvprātīgi un bez maksas radījuši pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, vienlaikus palīdzot valsts tautsaimniecībai un iedzīvotājiem atgriezties ierastajā darba ritmā.

Lietotne Apturi Covid neievāc GPS datus un neizseko lietotājus. Viedtālruņi, kuros tā būs uzstādīta, ar Bluetooth palīdzību apmainās ar signāliem jeb digitāliem "rokasspiedieniem", ko uzglabā lietotāja tālrunī šifrētā veidā. Ja viena tālruņa lietotājs saslims, otrs tiek brīdināts, ka kādā brīdī savās ikdienas gaitās ir saskāries ar Covid-19 inficētu cilvēku. Inficētā persona un vieta, kur noticis kontakts, lietotājam paliek anonīma.

 

Top komentāri

puke
p
lohi
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas