Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Balta: Latvijas iedzīvotāji labprātāk apdrošina auto, nevis sevi

Šogad iedzīvotāji apdrošināšanu izmanto retāk nekā pērn, turklāt retāk izvēlas apdrošināties brīvprātīgi. Kopumā cilvēki retāk izvēlējušies sevi pasargāt no neparedzētiem izdevumiem, toties pieaudzis to cilvēku skaits, kas pievērsuši uzmanību nevis savai, bet sava transportlīdzekļa drošībai, iegādājoties OCTA un KASKO polises, liecina apdrošināšanas sabiedrības Balta jūnijā veiktā pētījuma dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, šogad vidējais polišu skaits uz vienu klientu ir palicis nemainīgs – divas polises. Tiesa, šogad par 9% palielinājies to klientu skaits, kuriem ir tikai viena polise. Veiktais pētījums liecina, ka respondentiem, kuriem ir viena polise, tā visbiežāk ir OCTA polise. Tikmēr klienti, kuriem ir divas polises, izvēlas OCTA un īpašuma apdrošināšanu. To klientu vidū, kuriem ir trīs vai vairāk polises, populārākās ir OCTA, īpašuma apdrošināšana un KASKO.

Ja pērn viens cilvēks vidēji izmantoja 1,3 apdrošinātāju pakalpojumus, tad šogad izmanto 1,2 kompāniju pakalpojumus. Jāpiebilst, ka nedaudz palielinājies to cilvēku skaits, kuri izmanto tikai vienu apdrošinātāju, netieši norādot uz tendenci nostiprināties klientu lojalitātei. Pagājušajā gadā 75% respondentu apdrošinājās vienā kompānijā, bet šogad visas polises vienā kompānijā iegādājas jau 79% respondentu.

Pētījums liecina, ka diemžēl strauji samazinājies to cilvēku skaits, kuri apdrošinās brīvprātīgi – transporta īpašnieks iegādājas apdrošināšanu nevis tāpēc, ka to prasa, piemēram, auto līzinga nosacījumi, bet gan tāpēc, ka vēlas pasargāt sevi no dažādiem riskiem. Salīdzinot ar 2012. gadu, cilvēku skaits, kuri KASKO polisi iegādājušies brīvprātīgi, sarucis par 27%. Savukārt īpašumu apdrošināšanā šis rādītājs samazinājies par 19%. Tā rezultātā palielinājies to cilvēku skaits, kuriem ir grūti izvērtēt, kādēļ viņi iegādājušies apdrošināšanas polisi. Tai pat laikā par 5% palielinājies to cilvēku skaits, kuri iegādājušies īpašumu apdrošināšanas polisi bankas kredīta dēļ, kas norāda uz iedzīvotāju pirktspējas uzlabošanos un nekustamā īpašuma darījumu pieaugumu.

Apdrošināšanas tirgus pētījumu Balta veica sadarbībā ar pētījumu kompāniju Research Cube no 20.maija līdz 18.jūnijam. Ar telefoninterviju palīdzību kopumā tika aptaujāti 953 Latvijas iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas