Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Biļešu paradīzei jāatmaksā Dziesmu svētku biļešu tirgošanā par interneta veikala lietošanu iekasētie 76 512 eiro

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) no Biļešu paradīzes pieprasa par interneta veikala lietošanas maksas piemērošanu saņemtos 76 512 eiro, kas gūti no XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku biļešu tirdzniecības, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Viņa skaidroja, ka, noslēdzoties Dziesmu un deju svētkiem, LNKC turpina risināt strīdu ar Biļešu paradīzi par līguma pilnīgu izpildi. Līdz 31. augustam LNKC aicina uzņēmumu pārskaitīt visus ar pasākuma biļešu tirdzniecību saistītos ienākumus, tai skaitā, LNKC ieskatā, prettiesiski iekasēto interneta veikala lietošanas maksu, kas aprēķināta 76 512 eiro apmērā.

Vasiļjeva norādīja, ka, ja LNKC aicinājums minētajā termiņā netiks izpildīts, svētku rīkotāji vērsīsies tiesā par šīs summas piedziņu.

LNKC direktore Signe Pujāte skaidroja, ka svētku rīkotāji iebilst pret Biļešu paradīze rīcību, no biļešu pircējiem internetā pieprasot papildus samaksu 7,37% apmērā. Uzņēmums ir atteicies izpildīt LNKC lūgumu atmaksāt šo naudu interneta biļešu pircējiem. Tāpat uzņēmums atteicies sniegt informāciju par šādā veidā papildus gūto ieņēmumu apmēru.

"Mēs esam aprēķinājuši, ka Biļešu paradīze papildus varētu būt ieguvusi vismaz 76 512 eiro. Esam mēģinājuši izlīgt, kā arī esam gatavi pildīt mūsu pusei pielīgtās saistības samaksāt Biļešu paradīzei samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem, ja saņemsim visus biļešu tirdzniecības rezultātā gūtos ienākumus. Biļešu paradīzei atkārtoti ir nosūtīts lūgums precizēt Noslēguma atskaiti, kā arī tiek aicināta noteiktā termiņā samaksāt LNKC 76 512 eiro. Atkarībā no Biļešu Paradīzes rīcības, LNKC samaksās uzņēmumam tam pienākošos atlīdzību par pakalpojumiem vai iesniegs prasību tiesā par naudas piedziņu. Jau sākotnēji minējām, ka šajā strīdā darīsim visu, lai aizsargātu Svētku biļešu pircēju intereses," pauda Pujāte.

Kā ziņots, LNKC sastādījis aktu par konstatēto Biļešu paradīzes pakalpojuma sniegšanas pārkāpumu, piemērojot papildu komisijas maksu (apkalpošanas maksu) pirkumiem internetā par interneta veikala izmantošanu.

Biļešu paradīzes līdzīpašnieks un vadītājs Ēriks Naļivaiko aģentūrai LETA iepriekš atteicās komentēt iespējamos krāpšanas gadījumus, kas varētu būt notikuši Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības laikā, sakot: "Katrs [līgumu] tulko to pa savam, es to tulkoju šādi. Man grūti komentēt, vai tas uzskatāms kā pārkāpums. Lai juristi strīdas, vai tas ir viens un tas pats vai nav."

Jau vēstīts, ka 3. martā tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošināja Biļešu paradīze.

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Līdz pirmās tirdzniecības dienas vakaram tika pilnībā izpārdotas biļetes uz 17 no kopskaitā 19 Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.

LNKC ieskatā, Biļešu paradīzes sniegtie paskaidrojumi LNKC ir nepietiekami, lai attaisnotu tās pieļautos pārkāpumus Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecībā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Latvijas valsts simtgades svinību zīmē norisinājās no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Top komentāri

Ralfs
R
No iepirkuma lēmuma redzams, ka BP vinnēja, jo piedāvāja zemākos biļešu izplatīšanas komisijas procentus - 0,75%. Bet pēc tam paprasīja desmit reizes vairāk.
Marks
M
Naļivaiko grib elementāri izbraukt uz tīro vārdu spēli. Komisijas maksu BP saskaņā ar līgumu iekasēt nedrīkstēja, bet iekasēja, saucot to par "maksu par izdrukāšanu" vai kā tur, kas neesot komisijas maksa, jo tādu vārdu tur nav. Tas ir kā zagt, bet teikt, ka beztermiņā aizņemas vai tādā garā.
vcb
v
Man vispār šķiet neloģiski neprasīt maksu par kasēs iegādātām biļetem, bet pieprasīt papildus maksu par internetā iegādātām elektroniskām biļetēm. Kasei taču jānomā telpas, jāmaksā komunālie, kasieriem algas u.c. izmaksas!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas