Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Eurobarometer: Latvijā eiro atbalsta vairāk nekā puse iedzīvotāju

Vairāk nekā puse jeb 53% Latvijas iedzīvotāju atbalsta eiro kā vienoto Eiropas ekonomiskās un monetārās savienības valūtu, liecina jaunākā Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra Eurobarometer aptauja.

Pret Eiropas vienoto valūtu ir 40% Latvijas iedzīvotāju, bet 7% nav viedokļa šajā jautājumā. 

Latvijas iedzīvotāju atbalsts ir pat nedaudz lielāks par vidējo Eiropas Savienībā (ES), kur šādu viedokli pauž 52% eiropiešu. Krasi atšķirīgs viedoklis par eiro ir pārējām Baltijas valstīm. Igaunijā eiro kā vienoto Eiropas ekonomiskās un monetārās savienības valūtu atbalsta 76% iedzīvotāju, bet Lietuvā - 40%.

Vispozitīvākā attieksme pret eiro ir Luksemburgā, kur to atbalsta 79% iedzīvotāju, bet visnegatīvākā Lielbritānijā, kur procentuāli līdzīgs skaits cilvēku jeb 74% ir pret Eiropas vienoto valūtu.

Diena.lv jau vēstīja, ka dažādu pētījumu veicēju dati par Latvijas iedzīvotāju atbalstu Eiropas vienotajai valūtai atšķiras

Piemēram, pēdējā pētījumu centra SKDS aptauja liecināja, ka pretēji amatpersonu paustajām prognozēm iedzīvotāju atbalsts eiro ieviešanai krītas – ja septembrī latu nomaiņu ar eiro vēlējās 24%, tad oktobrī to atbalstīja vairs tikai 20% iedzīvotāju. Vienlaikus piektajai daļai jeb 20% pret eiro ieviešanu bija neitrālā nostāja, bet vairāk nekā puse jeb 58% neatbalstīja eiro ieviešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas