Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Eurostat: Latvijā nabadzībai un sociālajai atstumtībai pakļauti 24,8% iedzīvotāju

Nabadzībai un sociālajai atstumtībai pakļauto iedzīvotāju īpatsvars Latvijā ir augstāks par Eiropas Savienībā (ES) vidējo, liecina ES statistikas biroja Eurostat dati, kas apkopoti par 2016.gadu un aptver 27 no 28 bloka valstīm.

Atbilstoši šiem datiem Latvijā nabadzībai un sociālajai atstumtībai pakļauti 24,8% no visiem iedzīvotājiem. Igaunijā šis īpatsvars ir krietni mazāks - 7,7%, bet Lietuvā īpatsvars ir lielāks - 28,9%.

ES vidēji nabadzībai un sociālajai atstumtībai pakļauti 15,7% iedzīvotāju.

Visaugstākais nabadzībai un sociālajai atstumtībai pakļauto iedzīvotāju īpatsvars ir Rumānijā (49,7%), Bulgārijā (47,9%), Grieķijā (35,6%). Augstāks nekā vidēji ES šis īpatsvars ir arī Ungārijā (31,9%), Kiprā (21%), Portugālē (18,9%), Spānijā (17,4%) un Itālijā (17,2%).

Zemāks nekā ES vidēji nabadzībai un sociālajai atstumtībai pakļauto iedzīvotāju īpatsvars bez Igaunijas ir arī Horvātijā (16,1%), Slovākijā (15,3%), Beļģijā (13,3%), Lielbritānijā (13%), Francijā (12,7%), Polijā (12%), Maltā (10,5%), Slovēnijā (10%), Vācijā (9,4%), Čehijā (8,9%), Austrijā (7%), Nīderlandē (6,5%), Dānijā (6,1%), Luksemburgā (4,8%), Somijā (4,2%) un Zviedrijā (2,9%).

Par Īriju dati nav pieejami.

Materiālās deprivācijas līmenis tiek noteikts, ņemot vērā šādus faktorus - spēju tikt galā ar neparedzētiem izdevumiem, samaksāt par vienu nedēļu ilgu atvaļinājumu ārpus mājām, nokārtot parādsaistības un rēķinus, katru otro dienu ieturēt maltīti, kurā ir gaļa, zivis vai veģetārs šo produktu aizstājējs, finansiāli nodrošināt sava mājokļa apkuri, iegādāties automašīnu, nopirkt jaunu apģērbu novalkātā vietā, iegādāties divus pārus kurpju, atļauties nelielus līdzekļus personīgiem izdevumiem jeb tā dēvēto kabatas naudu, finansiāli atļauties vaļasprieka aktivitātes, ieturēt maltīti kopā ar ģimeni vai draugiem vismaz reizi mēnesī, samaksāt par interneta savienojumu. Ja vismaz piecas no šīm deviņām lietām cilvēks nevar atļauties, viņa dzīves apstākļi definējami kā smaga materiālā un sociālā atstumtība.

Top komentāri

dati
d
Dīvaini dati. Citos riskam Latvijā pakļauti 2 x vairāk jeb 40%. Līdz 75% no algas līdz algai.
Dāvis
D
Slikti uzrakstīta pēdējā rindkopa. Nevaru saskaitīt 9 kritērijus, man iznāk 12. Nesapratu vai esmu nabags.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas