Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Expo 2015 rīkotāji gatavi tiesāties ar EM par nenomaksātiem rēķiniem

Ekonomikas ministrija (EM) vairāk nekā piecus mēnešus nav norēķinājusies ar komandītsabiedrību Expo 2015 par padarītajiem darbiem Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē World Expo, kas tiks atklāta 1.maijā Milānā, bet kurā Latvija nepiedalīsies, aģentūru LETA informēja Expo 2015 komunikācijas vadītāja Dagnija Lejiņa.

Viņa skaidroja, ka EM nav norēķinājusies par darbiem, kas padarīti līdz šā gada 11.martam - datumam, kad ministrija paziņoja par līguma laušanu. Nesamaksātā summa pārsniedz 185 000 eiro. Lielākā daļa izmaksu saistītas ar jau paveiktajiem un ministrijas apstiprinātajiem producēšanas un projektēšanas darbiem, tostarp nav samaksāts radošajai komandai - mākslinieciskajam vadītājam, tēlniekam, arhitektiem un citiem, kopumā 23 cilvēkiem.

Komandītsabiedrības pārstāvis Ģirts Majors norādīja, ka EM vadības rīcība skaidri norāda uz nevēlēšanos projektu noslēgt normālā ceļā. "Esam iesnieguši visus dokumentus, lai izpildītu līgumsaistības. Esam vairākkārt aicinājuši tikties, bet tas ignorēts. Kamēr 1.maijā Milānā svinīgi tiek atklāta pasaulē lielākā izstāde Expo, tikmēr Latvijas valsts vēl nav norēķinājusies par savām saistībām pirms tam apstiprinātajiem sagatavošanās darbiem," uzsvēra Majors.

Tāpat EM esot pieprasījusi izmaksāt AS SEB banka garantiju 27 000 eiro apmērā, ko komandītsabiedrībai Expo 2015 bija obligāti jāiemaksā līguma slēgšanas brīdī, pēc uzvaras konkursā. Garantija pieprasīta, pamatojoties uz to, ka nav izpildīts līguma pamatmērķis - Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē Expo Milānā.

"Šie EM mēģinājumi atteikties no savas atbildības situāciju padara vēl absurdāku un diemžēl rada pamatu tiesvedības sākšanai, lai mēs savus līdzekļus atgūtu. Tas ir skaidrs brīdinājums ikvienam privātajam uzņēmējam par to, cik riskanta, nevienlīdzīga un neprognozējama var būt sadarbība ar valsti," sacīja Majors.

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrijas (EM) un komandītsabiedrības Expo 2015 iepriekš parakstītos līgumus par darbiem, kas saistīti ar gatavošanos starptautiskajai izstādei World Expo 2015, vērtēs piesaistīti eksperti, šā gada februārī aģentūrai LETA sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Reizniece-Ozola atzina, ka atsevišķi parakstīti līgumi rada šaubas, bet, lai tos pilnvērtīgi izvērtētu, EM piesaistīs neatkarīgus ekspertus, kas varētu sniegt atzinumu par līdzekļu lietderīgu izlietojumu.

Jau ziņots, ka valdība šā gada sākumā lēma, ka Latvija šogad nepiedalīsies starptautiskajā izstādē World Expo 2015, kas norisināsies Itālijas pilsētā Milānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas