Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Fitch saglabājusi Latvijas kredītreitingu augstajā "A-" līmenī

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Fitch Ratings (Fitch) saglabājusi Latvijas kredītreitingu ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā "A-" līmenī, saglabājot stabilu nākotnes perspektīvu.

Fitch atzīmē, ka galvenie faktori, kas uztur Latvijas kredītreitingu augstajā "A-" līmenī, ir mērenais budžeta deficīts un valsts parādsaistību līmenis, kā arī institucionālais noturīgums, ko atbalsta dalība Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā.

Savukārt kā Latvijas trūkumus Fitch min zemo iedzīvotāju ienākumu līmeni, kā arī augstāku iekšzemes kopprodukta (IKP) nepastāvību un ārējo parādsaistību līmeni salīdzinājumā ar citām valstīm, kurām noteikts līdzīgs kredītreitings.

Fitch prognozē, ka Latvijas ekonomikas vidējā izaugsme 2019.-2021.gadā veidos 2,6%, tādējādi uzrādot nedaudz vājāku kāpumu par vidēji lēsto 2,8% pieaugumu. Tas būs skaidrojams ar vājāku investīciju un eksporta pieaugumu, ņemot vērā ārējā pieprasījuma samazināšanos un lēnāku ES fondu apguvi. Līdz šim Latvijas ekonomika bijusi salīdzinoši pasargāta no ekonomikas perspektīvu pasliktināšanās lielākajās eirozonas valstīs, daļēji pateicoties dažādotajai eksporta bāzei. Taču, ņemot vērā Latvijas mazo un atvērto ekonomiku, joprojām saglabājas riski, jo sevišķi gadījumā, ja tiks piedzīvota izteiktāka un ilgstošāka globālās tirdzniecības izaugsmes palēnināšanās.

Tāpat Fitch uzskata, ka Ziemeļvalstu bankas turpinās spēlēt nozīmīgu lomu valstī un iekšzemes banku sektoru būtiski neietekmēs situācijas attīstība nerezidentus apkalpojošajā sektorā.

 

Top komentāri

AugustsVoss
A
Būtu netaisni atstāt bez ievērības izmisīgos centienus izdabāt visiem ārzemju kungiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas