Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Fox: Tulkojumu "piekoriģēšanas" norādes bija pārpratums

Aicinājums Baltijas valodu tulkiem "piekoriģēt" no angļu valodas tulkotos tekstus atbilstoši Krievijas prasībām bija kļūda, portālam Diena.lv paziņoja FOX Network Group kanālu, kas ir licenzēti Spānijā, pārstāvji.

"Igaunija un Latvija saņem atšķirīgu saturu no Krievijas, tādēļ šajās teritorijās tiek translēts saturs bez cenzūras," norādīja kanāla pārstāvji, piebilstot, ka noticis pārpratums saziņā ar SDI Media. Tagad Fox informējis uzņēmumu, ka šīs norādes ir paredzētas tikai Krievijas teritorijai. 

Jau vakar portāls Diena.lv vēstīja, ka vadlīnijas atsauktas šonedēļ pirms sākta to izmantošana. Tulkošanas uzņēmuma SDI Media vadītājs Latvijā Igors Djačenko raidījumam pastāstīja, ka uzņēmums nevienam no tulkotājiem šīs vadlīnijas nav tālāk sūtījis. Fox vakar ir atsaucis prasības par minētajām vadlīnijām, piebilda Djačenko.

SDI Media neesot vienīgā kompānija, kas tulko Fox saturu, tāpēc nav zināms, vai kāds cits no tulkošanas veicējiem neizmanto vadlīniju norādījumus, ziņo TV3.

Kā ziņots, televīzijas kanāla Fox oriģinālais saturs Baltijas valstu auditorijai tiek tulkots atbilstoši Krievijā tapušām vadlīnijām, kas prasa "mīkstināt" izteikumus par vairākām tēmām. Arī Nacionālā elektronisko plašsaziņu līdzekļu padome (NEPLP) saņēmusi kāda televīzijas skatītāja sūdzību par to, ka, viņaprāt, kanālā Fox latviešu valodas tulkojumi ir nepilnīgi, taču līdz šim nezināja par šādām vadlīnijām.

NEPLP Komunikācijas un administratīvā departamenta vadītājs Kalvis Gavars aģentūrai LETA skaidroja, ka Fox ir Spānijas jurisdikcijā esoša programma un Latvijas teritorijā tiek izplatīta retranslācijas kārtībā, līdz ar to jautājumi par programmu tulkošanu risināmi privāttiesiski starp programmas tiesību turētāju un tulkotājiem, bet padomes kompetencē neesot vērtēt tulkojuma kvalitāti.

Top komentāri

Fox idiotšovmeņi
F
Labāk atzīties par idiotu nekā par noziedznieku!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas