Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gan Bei lietu nosūta kriminālvajāšanas sākšanai

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde (FPP) nosūtījusi prokuratūrai tā dēvēto restorānu tīkla Gan Bei lietu, lūdzot sākt kriminālvajāšanu.

Restorānu tīkla Gan Bei pārvaldītājas SIA Lage Ko mārketinga vadītāja Antra Ozoliņa aģentūru LETA informēja, ka līdz šim uzņēmums nav saņēmis informāciju par lietas nodošanu prokuratūrai un kriminālvajāšanas sākšanu. Līdz ar to uzņēmumā nav informācijas par to, pret kurām no aizdomās turētajām personām tiks sākta kriminālvajāšana.

"Šobrīd varam teikt, ka turpinām sadarboties ar izmeklēšanu, bet plašākus komentārus par procesa virzību normatīvo aktu robežās, iespējams, drīkst sniegt procesa virzītājs," norāda Ozoliņa.

Kā aģentūru LETA informēja VID, rīt notiks preses brīfings par kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīto kriminālprocesu. Saskaņā ar VID sniegto informāciju preses brīfingā VID ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jautājumos Kaspars Čerņeckis sniegs informāciju par kriminālvajāšanas sākšanai nosūtītu kriminālprocesu par kāda sabiedrībā pazīstama uzņēmuma, kas sniedz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus, izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā.

Preses brīfings notiks 29.decembrī plkst.11 VID administratīvajā kompleksā Rīgā, Talejas ielā 1, 1.stāva konferenču zālē.

Jau ziņots, ka pagājušā gada beigās FPP sāka izmeklēšanu saistībā ar restorānu tīkla Gan Bei darbību. FPP uzskata, ka ar Gan Bei īpašniekiem saistīta organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma. Finanšu policija pērn 10.decembrī aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus.

Krāpšanā, izmantojot kases aparātus, pieķertā sabiedriskā ēdinātāja Gan Bei lieta nav būtiski mazinājusi citu uzņēmēju vēlmi krāpties ar kases aparātiem, oktobra beigās sacīja Čerņeckis. "Nekādas pozitīvas pārmaiņas nav notikušas," piebilda VID pārstāvis.

Čerņecka vērtējumā, Gan Bei lieta, lai arī tiek izmeklēta jau gadu, virzās atbilstoši plānam.

VID pārstāvis atzīmēja, ka pats uzņēmums ir atzinis nodarījumu un sācis atlīdzināt valstij nodarītos zaudējumus. Šī gada beigās Gan Bei valstij esot atmaksājis vairāk nekā 100 000 eiro.

Tomēr Gan Bei tipa krāpšanas Latvijā turpinās, atzina Čerņeckis, norādot, ka VID pa kādam šādam gadījumam atklāj katru mēnesi, turklāt gan mazajās tirdzniecības vietās, gan arī vidējos un lielos uzņēmumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas