Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvenergo: Līdz ar valsts atbalstu klientiem rēķini par elektrību līdzināsies pagājušā gada līmenim

Līdz ar valsts atbalstu lielākajai daļai a/s Latvenergo klientu rēķini par elektroenerģiju būs līmeni, kāds bija pērn pirms globālās energoresursu sadārdzināšanās, aģentūrai LETA norādīja "Latvenergo" pārstāvji.

Kompānijā min, ka Ministru kabineta un Saeimas lēmumi par 100% kompensāciju elektroenerģijas tīkla pakalpojuma un obligātā iepirkuma komponentes (OIK) maksai būtiski samazinās klientu maksājumus par elektroenerģiju.

Uzņēmumā norāda, lai mazinātu straujā elektroenerģijas cenas pieauguma ietekmi, atbilstoši valdības lēmumam iedzīvotājiem un uzņēmumiem līdz 30.aprīlim 100% apmērā tiks kompensētas elektroenerģijas rēķina sadales un pārvades, kā arī OIK un jaudas maksājuma komponentes. Atbalsts tiks piemērots laika periodā no 1.janvāra līdz 30.aprīlim un tiks segts no valsts budžeta līdzekļiem. 

Tādējādi klientiem rēķinos par patērēto elektroenerģiju attiecīgajā laika periodā maksa par pārvades un sadales pakalpojumu un OIK būs 0 eiro. Atbalsts klientiem tiek piemērots, sākot no februārī izrakstītajiem rēķiniem par janvārī patērēto elektroenerģiju. 

Klienti, kuri norēķinās ar izlīdzinātā maksājuma metodi, februārī saņems jaunu, pārrēķinātu maksājuma summu, kurā būs iekļauts atbalsts.

Latvenergo pārdošanas direktors Uldis Mucinieks norāda, ka atbilstoši uzņēmuma aprēķiniem lielākajai daļai klientu rēķini atbalsta periodā līdzināsies pagājušā gada rēķiniem. "Tas neapšaubāmi ir būtisks atvieglojums mājsaimniecībām un uzņēmumiem, jo samazinās mājsaimniecību ikdienas tēriņus un sniedz atbalstu dažādām Latvijas tautsaimniecības nozarēm," viņš pauž.

Elektroenerģijas rēķinu gan privātpersonām, gan juridiskajām personām veido četras sastāvdaļas jeb komponentes - elektroenerģijas cena, sadales un pārvades komponente, OIK un jaudas maksājums, kā arī pievienotās vērtības nodoklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas