Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvenergo: Papildu dabasgāzes iegāde šajos apstākļos varētu būt izaicinoša

Papildu dabasgāzes iegāde šajos apstākļos varētu būt izaicinoša, ņemot vērā arī citu tirgotāju interesi par gāzes iegādi, izmantojot Klaipēdas termināli, aģentūrai LETA norādīja AS Latvenergo pārstāvji.

Nepieciešamība iegādāties vēl dabasgāzi "Latvenergo" varētu rasties gadījumā, ja AS "Latvijas gāze" kā galvenais publiskais tirgotājs līdz 1.jūlijam nebūs nodrošinājusi gāzes krājumus saistītajiem klientiem Inčukalna pazemes gāzes krātuvē. Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone (NA) pagājušajā nedēļā atzīmēja, ka šādu apstākļu gadījumā "Latvijas gāzes" pienākumus pārņemtu "Latvenergo" kā otrs lielākais dabasgāzes tirgotājs Latvijā, lai nodrošinātu patēriņu un novērstu iespējamās problēmas nākamajā apkures sezonā.

"Latvenergo" informēja, ka pēc publiski pieejamās informācijas jautājums par papildu dabasgāzes rezervju papildināšanu varētu būt tuvāko nedēļu Ministru kabineta dienaskārtībā.

Vienlaikus "Latvenergo" atgādina, ka "Latvenergo" jau veikusi apmēram divu teravatstundu (TWh) gāzes iegādi, izmantojot Klaipēdas sašķidrināts gāzes (LNG) termināli. Gāze tiks piegādāta un iesūknēta Inčukalna gāzes krātuvē aprīlī un maijā.

Tāpat kompānijā atzīmēja, ka "Latvenergo" tirdzniecības zīmols "Elektrum" jau vairākus gadus ir pārstāvēts Latvijas dabasgāzes tirgū mājsaimniecībām, un Latvijas dabasgāzes tirgus ir atvērts un klientiem ir iespējas jebkurā brīdī izvēlēties un mainīt dabasgāzes piegādātāju.

Jau ziņots, ka Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 6.aprīlī atbalstīja priekšlikumu Enerģētikas likumā noteikt aizliegumu dabasgāzes piegādēm no Krievijas uz Latviju. Lai likumprojekts stātos spēkā, tas vēl otrajā un trešajā lasījumā jāatbalsta atbildīgajā komisijā un Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas