Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Pasts: Nosūtīto vēstuļu skaits ik gadu samazinās par 10-12%

Gan Latvijā, gan arī pasaulē nosūtīto vēstuļu skaits ik gadu samazinās par vidēji 10-12%, intervijā aģentūrai LETA sacīja VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Viņš teica, ka no visiem pasta pakalpojumiem visvairāk samazinās vēstuļu sūtījumi, tomēr tas nav raksturīgs tikai Latvijai - šāda tendence ir visā pasaulē.

Jautāts, vai kritums ir arī komercvēstuļu sūtījumos, Vilcāns atbildēja apstiprinoši, skaidrojot, ka tam lielāko impulsu deva krīze, jo tad ļoti daudzi uzņēmumi sāka rēķināt, ko var darīt lētāk.

Vilcāns norādīja, ka gan Latvijā, gan pasaulē vidēji vēstuļu sūtījumu skaits ik gadu samazinās par 10-12%.

Viņš uzsvēra, ka jāņem vērā arī tāds faktors kā iedzīvotāju skaita izmaiņas, piemēram, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde agrāk paziņojumus par vēlēšanām sūtīja vairāk nekā vienam miljonam mājsaimniecību, bet šobrīd šis skaits ir mazāks. Visskaudrāk iedzīvotāju skaita samazinājums ir redzams lauku teritorijās. 

Jau vēstīts, ka Latvijas Pasta apgrozījums pērn bija 89,111 miljoni eiro, kas ir par 17,9% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 18,7% un bija 2,011 miljoni eiro. Latvijas Pasts ir pilnībā Latvijas valstij piederošs uzņēmums. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas