Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness aptieka: hronisko slimību ārstēšanai zāļu ir pietiekami, pasūtījumus esam trīskāršojuši

Ar Mēness aptieka zīmolu strādājošais aptieku uzņēmums Sentor farm aptiekas kopš valstī izsludinātās ārkārtas situācijas 12. martā trīskāršo katra medikamentu un medicīnas produktu pasūtījuma apjomu, patlaban nodrošinot pilnībā pietiekamus zāļu apjomus hronisko slimību ārstēšanai. Zāles ir pieejamas 240 Mēness aptiekās visā Latvijas teritorijā. Vienlaikus notiek aktīvs darbs, lai medikamenti būtu pieejami aptiekās arī turpmāk.

Sekojot elpceļu vīrusa Covid-19 izplatībai Latvijā un ar tā ierobežošanu paredzētajiem pasākumiem, veselības uzņēmumu grupā Repharm ietilpstošais zāļu, medicīnas un veselības preču izplatītājs AS Recipe plus un AS Sentor farm aptiekas, kas strādā ar zīmolu Mēness aptieka, jau veikuši priekšdarbus, lai nodrošinātu piedāvājumu pieprasījumam pēc zālēm akūto, hronisko slimību ārstēšanai. Pasūtīto zāļu vidū ir arī ierastie medikamenti, kas cilvēkiem var palīdzēt ar elpceļu saslimšanu saistīto simptomu mazināšanai, norāda Recipe plus un Sentor farm aptiekas valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Juskovecs.

"Ņemot vērā, ka Latvijā nupat ir beigusies gripas sezona un Covid-19 kā elpceļu saslimšana ir faktiski aizņēmusi gripas vietu, nav paredzams, ka pieprasījums pēc sezonālās saslimšanas ārstējošām zālēm kritiski palielināsies. Tomēr mēs apzināmies, ka situācija ap jauno vīrusu un tā attīstību Latvijas teritorijā šobrīd vēl ir samērā neskaidra. Mums jābūt drošiem, ka, mainoties apstākļiem, mēs būsim gatavi apmierināt pieaugošu iedzīvotāju pieprasījumu," pauž Juskovecs.

Mēness aptiekas un visa veselības uzņēmumu grupa Repharm novērtē valdības un atbildīgo dienestu darbu ar Covid-19 izplatību saistītās krīzes ierobežošanā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), Veselības ministrija un daudzi citi paveic neiedomājamus darba apmērus. Tomēr, lai tie nestu labākos iespējamos rezultātus, katram ir jāuzņemas sava atbildība un jārūpējas gan par savu, gan līdzcilvēku drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas