Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meta Latvijā ievieš Facebook Protect programmu tiešsaistē apdraudēto iedzīvotāju aizsardzībai

ASV tehnoloģiju lieluzņēmums "Meta", kam pieder sociālās saziņas vietne "Facebook", Latvijā ieviesis "Facebook Protect" drošības programmu, kura palīdz aizsargāt cilvēkus, kuriem ir augstāks risks tikt apdraudētiem tiešsaistē, aģentūru LETA informēja "Meta" Publiskās politikas vadītājs Centrālajā un Austrumeiropā Džeikobs Turovskis.

 

Viņš skaidro, ka tajās grupās, kam ir augstāks risks tikt apdraudētiem tiešsaistē, ietilpst cilvēktiesību aizstāvji, žurnālisti un vēlētās amatpersonas. Cilvēki, kas atbilst "Facebook Protect" programmas piemērošanai, "Facebook" redzēs aicinājumu uzzināt vairāk par programmu un pieteikties.

" Pievienojoties programmai, mēs pārraudzīsim šos kontus, lai atklātu iespējamos uzlaušanas draudus, un palīdzēsim ieviest stingrāku konta drošības aizsardzību, piemēram, divu faktoru autentifikāciju, kas ir viens no svarīgākajiem drošības līdzekļiem, neļaujot ļaunprātīgām personām piekļūt Facebook kontam no nezināmas pārlūkprogrammas vai mobilā tālruņa," saka Turovskis.

Viņš uzsver, ka "Meta" pastāvīgi meklē veidus, kā būt soli priekšā ļaunprātīgām personām. "Lai arī, iespējams, mēs nekad nevarēsim noķert visas ļaunprātīgās personas, šī programma ir viena no daudziem soļiem, kurus veicam, lai apgrūtinātu kontu uzlaušanu," piebilst Turovskis.

"Facebook Protect" programma pirmo reizi savu darbību sāka 2019.gadā ASV, un tagad tā tiek ieviesta arvien plašāk visā pasaulē.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas