Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Nekā personīga: Trešais Ādažu incidenta dalībnieks caur Igauniju aizmucis uz Krieviju

Trešajam Ādažu militārajā bāzē šonedēļ notikušā incidenta līdzdalībniekam izdevies caur Igaunijas teritoriju aizbēgt uz Krieviju, svētdien vakarā vēstīja raidījums Nekā personīga.

Neofašistiskās Krievijas Nacionālboļševiku partijas (NBP) pēctece - partija Cita Krievija - savā portālā ievietoja fotogrāfijas, kurās redzams, kā divi akcijas dalībnieki - Andrejs Popko un Aleksandrs Kurkins - kāpj pāri Ādažu bāzes sētai. Šīs fotogrāfijas esot uzņēmis trešais akcijas dalībnieks, arī Krievijas pilsonis. Drošības policijai (DP) esot pietrūkušas četras minūtes, lai notvertu viņu Latvijas teritorijā, bet dažas stundas pēc notikušā viņam bija izdevies caur Igauniju nokļūt Krievijā, ziņoja raidījums.

Tāpat šajā portālā bija apgalvots, ka Krievijas nacionālboļševiki izplatījuši skrejlapiņas angļu valodā un amerikāņu karoga vietā uzvilkuši savējo Georga lentīšu krāsā.

"Cilvēki, kas tur ielauzās bāzē, uzreiz netālu no tā žoga, kur viņi pārleca pāri, tika aizturēti un viņi nespēja veikt nekādas darbības, par kurām viņi vakardien izpaudās medijos, kaut kāda karogu izkāršana, vai nokļūšana līdz štābiem, tas viss ir blefs, viņi neko nespēja izdarīt, viņi tika savaņģoti un viss viņiem atņemts un nodots tur, kur viņiem jābūt," teica Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis Normunds Stafeckis.

Latvijas varasiestādes uz notikušo reaģēja nervozi. Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un armijas komandieri centās mazināt incidenta nozīmīgumu, uzskatot, ka runāšana par to ir Krievijas interesēs. Policija aizturēja divus akcijas dalībniekus, viens apcietināts.

DP esot aizdomas, ka gan aizbēgušais, gan arestētie ir Krievijas speciālo dienestu vai armijas virsnieki. Pagaidām gan tam neesot pierādījumu.

Jau vēstīts, ka trešdien Ādažu militārajā bāzē nelikumīgi iekļuva divi Krievijas pilsoņi, pie kuriem tika atrastas skrejlapas angļu valodā un Krievijas karogs.

Incidents notika laikā, kad Ādažos sākās starptautiskās mācības Saber Strike 2015.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas