Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rail Baltica projektam paredz izdošanos

Kaut gan Lietuvas dzelzceļš (LtDz) vēl nav parakstījis līgumu par Rail Baltic (RB) projekta finansēšanas un izpildes modeli, ir skaidrs, ka tas tuvākajā laikā notiks, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Lietuvas puse kavēšanos skaidro ar LtDz lēmumu pieņemšanas procedūrām. Lietuvas Transporta un komunikācijas ministrijas (LTKM) Starptautisko attiecību un attīstības departamenta direktora vietnieks Nerijus Kaučikas aicina būt pacietīgiem, norādot, ka ministrijas rīcībā nav ziņu, ka LtDz negrasītos līgumu parakstīt.

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas vienošanās definē kopuzņēmuma AS RB Rail un nacionālo ieviesējorganizāciju trīs Baltijas valstīs (Rail Baltica Estonia OU, Igaunijas Tehniskais regulators, Rail Baltica Statyba UAB, Lietuvos Geležinkeliai AB, SIA Eiropas Dzelzceļa līnijas) lomas iepirkumu procesos.

Savukārt 5 miljardus eiro vērtajā projektā pirmo vilcienu palaist joprojām plānots 2025. gadā. Neoficiālās sarunās gan atsevišķi projektā iesaistītie atzīst, ka RB izmaksas zināmos apstākļos varētu arī dubultoties, kā to laikrakstam Dienas Bizness iepriekš, piesaucot Eiropas pieredzi citviet, norādīja Samskip Van Dieren Multimodal izpilddirektors Henks van Dīrens no Nīderlandes.

Igaunijā lēmums par RB maršrutu tiks pieņemts nākamā gada pavasarī, Lietuvā vēl šogad, bet Latvijā tas tika apstiprināts augustā.

Paredzēts, ka kravu pārvadājumu ātrums sasniegs 120 km/h, bet pasažieru - 240 km/h. Katrā valstī gan ir posmi, kur tas būs mazāks.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas avīzē Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas