Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

RB Rail pasūtīs pētījumu par Rīgas dzelzceļa mezgla darbības optimizāciju

Baltijas valstu kopuzņēmums AS RB Rail, kas izveidots, lai īstenotu dzelzceļa projektu Rail Baltica, pasūtīs pētījumu par Rīgas dzelzceļa mezgla darbības optimizāciju, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

RB Rail izsludinājis iepirkuma konkursu Pētījums par Rīgas dzelzceļa mezgla darbības optimizāciju. Konkursa uzvarētājam būs jāsagatavo detalizētu Rīgas dzelzceļa mezglu ekspluatācijas pētījumu/plānu, iekļaujot abus dzelzceļa līnijas platuma standartus (1435 milimetri un 1520 milimetri) un nosakot īstermiņa un ilgtermiņa prioritātes un uzdevumus.

Pētījums jāizstrādā četru mēnešu laikā.

Pretendenti var iesniegt pieteikumus līdz 2019.gada 6.septembra plkst.15.

Jau ziņots, ka 5.jūlijā tika parakstīti Rail Baltica centrālā posma caur Rīgu būvprojektēšanas līgums. Šo posmu caur Rīgu par 12,99 miljoniem eiro projektēs divu spāņu uzņēmumu konsorcijs, kas sastāv no IDOM Consulting, engineering, architecture (IDOM) un Ingenieria y Economia del Transporte (INECO). Dzelzceļa posma paredzamais garums ir 56 kilometri un tas sastāv no trim apakšposmiem: Upeslejas- Rīgas Centrālā stacija, Torņakalns-Imanta un Starptautiskā lidosta Rīga -Misas upe. Paredzēts, ka šajā posmā būs 30 ceļu un dzelzceļu pārvadi, četri tilti, 13 gājēju un četras dzīvnieku pārejas.

Rail Baltica projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka Rail Baltica izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka Rail Baltica dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka dažiem izredzētajiem pavīd iespēja iegādāties ferrari, masserati vai pagānu zondi.
Nejēga
N
Kas ir OPTIMIZĀCIJA, kā to pateikt latviski? Patiešām, nabadzīga valoda, nu nekam nederīga!
Vilis
V
Naudiņa jāatmazgā??? Šim projektam ir piesaistīti tūkstošiem aukstas klases speciālistu, kāpēc vēl ārpakalpojumi. Par ko maksā šiem piesaistītiem speciālistiem, par deguna urbināšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas