Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rīgas mikroautobusu satiksme neatklāj, kura banka aizdevusi naudu jauno transportlīdzekļu iegādei

Pilnsabiedrība "Rīgas mikroautobusu satiksme" neatklāj, kura kredītiestāde aizdevusi naudu jauno minibusu "Mercedes-Benz Sprinter" iegādei, lai līdz šā gada rudenim aizstātu visus "mikriņus" Rīgā.

Kā aģentūrai LETA sacīja "Rīgas mikroautobusu satiksmes" vadītājs Vitālijs Komars, ņemot vērā to, ka saistībā ar šo iepirkumu no konkurentu puses uz bankām tika izdarīts spiediens, informācijai par to, kurā kredītiestādē ņemts aizdevums, tagad noteikts komercnoslēpuma statuss.

Savukārt jautāts, kurš bijis privātais investors jauno transportlīdzekļu iegādes projektā, Komars apgalvoja, ka tas ir "Rīgas mikroautobusu satiksmes" akcionārs - Beļģijā reģistrēts uzņēmums, kas arī nodarbojas ar pārvadājumiem.

Kā ziņots, "Rīgas mikroautobusu satiksme", kas pērn uzvarēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" rīkotajā iepirkuma konkursā par pasažieru pārvadājumiem mikroautobusu maršrutu tīklā, iegādājusies 180 jaunus mikroautobusus, lai nodrošinātu paaugstināta servisa pakalpojumus rīdziniekiem.

Komars aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka uzņēmums veicis cenu aptauju un starp diviem pretendentiem - "Volkswagen" un "Mercedes" - izvēlējies iegādāties "Mercedes" ražotos "Sprinter" mikroautobusus. Tajos būs 19 sēdvietas un divas stāvvietas, kas paredzētas pasažieru ērtībām, izkāpjot no mikroautobusa.

Busiņi iegādāti par aptuveni desmit miljoniem eiro (septiņiem miljoniem latu), piesaistot gan privātas investīcijas, gan ņemot aizdevumu bankā uz tādu pašu termiņu, par kādu noslēgts līgums ar "Rīgas satiksmi", - pieciem gadiem. Mikroautobusu bāze un stāvlaukums atradīsies Viskaļu ielā 13, kur izvietots arī serviss un dispečeru centrs. Viens vai divi stāvlaukumi tiks nomāti arī Pārdaugavā.

Jaunie transportlīdzekļi tiks piegādāti pakāpeniski un pilnībā nomainīs vecos līdz vasaras beigām. Nepieciešamības gadījumā "Rīgas mikroautobusu satiksme" būtu gatava iegādāties papildu mikroautobusus.

Šodien Rātslaukumā, prezentējot jaunos mikroautobusus, Komars izteica pateicību visiem projekta sadarbības partneriem, Rīgas domei, "Rīgas satiksmei" un "Daimler Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvim Latvijā SIA "Domenikss".

Komars pastāstīja, ka jau no 1.maija "Rīgas mikroautobusu satiksme" pilnībā pārņems SIA "DMK" apkalpotos mikroautobusu maršrutus uz Vecdaugavu, Mangaļsalu un Sarkandaugavu - attiecīgi 200., 224.un 267.maršrutu. Savukārt vasaras beigās jaunie "mikriņi" sāks kursēt uz Pļavniekiem un Ķengaragu.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis informēja, ka no 1.maija 200., 224. un 267.minibusa maršrutiem būs arī jauns kustības saraksts darba dienām un brīvdienām. Divos maršrutos - 200. un 224. - biļešu cenas tiks samazinātas - turpmāk brauciens maksās 50 santīmus līdzšinējo 60 santīmu vietā.

Visos minubusos varēs gan maksāt skaidru naudu, gan norēķināties ar e-talonu, kas derīgs braukšanai "Rīgas satiksmes" transportā. Maksājot ar skaidru naudu, uzcenojuma nebūs.

Tomēr minibusos nedarbosies neviena no atlaidēm, ko piešķīrusi Rīgas dome - arī skolēniem, studentiem, pensionāriem un 3.grupas invalīdiem par braucienu būs jāmaksā pilna cena, tāpat kā visiem citiem pasažieriem. Izņēmums būs vienīgi pasažieri, kuriem atlaides noteikusi valsts - personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kā arī personas, kas pavadā personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti.

Prezentācijas pasākumā novērtējot jaunos mikroautobusus, Komars uzsvēra, ka tie ir ļoti manevrētspējīgi un komfortabli. "Rīgas mikroautobusu satiksmes" vadītājs norādīja, ka atsevišķos maršrutos, piemēram, uz Vecāķiem, kursēs arī minibusi, kuriem aizmugurē uzstādīti statīvi velosipēdu pārvadāšanai. Viņš pieļāva, ka laika gaitā varētu tikt izstrādāta pat mobilā aplikācija, kuru izmantojot velobraucēji zinātu, cikos konkrētajā maršrutā kursēs minibuss ar statīvu velosipēdu pārvadāšanai.

Jautāts, vai nav bažu par to, ka, minibusam apstājoties, piemēram, pie dzelzceļa pārbrauktuves, izveicīgi garnadži velosipēdu no tā aizmugures varētu nozagt, Komars atbildēja, ka noņemt divriteni no statīva nemaz neesot tik ātri un vienkārši. Bez tam velosipēda īpašniekam būšot iespēja divriteni pie statīva pieslēgt ar savu atslēgu.

Prezentācijas pasākumā SIA "Domenikss" ģenerāldirektors Viktors Troicins pauda gandarījumu par to, ka liela daļa sabiedriskā transporta Rīgā ir izripojuši tieši no "Mercedes-Benz" rūpnīcas.

Kā ziņots, 25 miljonus latu vērtais līgums par paaugstināta servisa pārvadājumu nodrošināšanu Rīgas pilsētas mikroautobusu maršrutos ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme" tika noslēgts 4.janvārī uz pieciem gadiem. Rīgas dome uzsver, ka uzņēmumam pašvaldības dotācijas netiks paredzētas.

Pilnsabiedrībā apvienojušies dalībnieki SIA "B-Bus" un tai pilnībā piederošās SIA "Sabiedriskais autobuss" un SIA "Vidlatauto", kā arī "B-Bus" vadītājam Vitālijam Komaram pilnībā piederošā SIA "FPK". Uzvarējusī pilnsabiedrība ir saistīta ar "Rīgas satiksmei" daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas "Rīgas karte" valdes locekli, partijas "Gods kalpot Rīgai" biedru, "Rīgas satiksmes" Elektronisko norēķinu un projektu daļas vadītāju Aleksandru Brandavu.

Kopumā konkursa uzvarētājam būs jānodrošina pakalpojuma sniegšana Rīgas pilsētas maršrutu tīkla daļā, ko kopumā veido 35 maršruti Rīgas pilsētā ar atšķirīgu kursēšanas intervālu atkarībā no noslogojuma. Patlaban par pārvadājumiem mikroautobusos noslēgti pagaidu līgumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas