Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saskaņa: Nekavējoties jāpieņem lēmumi, kā kompensēt pensionāriem preču sadārdzinājumu

Nekavējoties jāpieņem lēmumi, kā kompensēt pensionāriem preču un pakalpojumu sadārdzinājumu, "Saskaņas" Saeimas frakcijas vārdā pauž tās priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Politiķis šajā kontekstā norāda, ka Saeima ceturtdien, 2.jūnijā, skatīs "Saskaņas" sagatavotos grozījumus likumā "Par valsts pensijām", kas paredz pensionāriem atgriezt piemaksas par darba stāžu, kas uzkrāts līdz 1996.gadam.

Agešins vērš uzmanību, ka pirms nedēļas Saeimas neatbalstīja "Saskaņas" citus virzītos grozījumus, kas būtu paredzējuši pensiju indeksāciju divas reizes gadā - 1.septembrī un 1.aprīlī. "Valdošā koalīcija diemžēl mūs nesadzirdēja un noraidīja šo likumprojektu. Šonedēļ nākam klajā ar vēl vienu iniciatīvu," pauž deputāts.

Politiķis atzīmē, ka minēto piemaksu pensionāriem pārtrauca maksāt 2012.gadā ekonomiskās krīzes dēļ. "Krīze beidzās, ekonomika sāka veiksmīgi attīstīties, bet valdošā koalīcija un valdība piemaksu tā arī neatjaunoja. Un nu mūs piemeklējusi jauna krīze," norāda frakcijas priekšsēdētāja biedrs.

"Saskaņas" frakcijas deputāti vairākkārt aktualizējusi šo piemaksu jautājumu, par ko savulaik Krišjāņa Kariņa (JV) valdība solīja, ka šī tēma būs prioritāte. Arī labklājības ministrs Gatis Eglītis (K) sacījis, ka viņa darba kārtībā jautājums par piemaksām ir ļoti svarīgs, un amatpersonas apgalvojušas, ka piemaksas tiks atjaunotas 2023.gadā.

"Saskaņas" deputāts Andrejs Klementjevs uzstājis, lai attiecīgie grozījumi tiktu apstiprināti Saeimā pirms šā gada budžeta pieņemšanas, paredzot to spēkā stāšanos 2023.gadā, bet tas netika izdarīts.

Pašlaik jārunā ne tikai par vispārīgu palīdzību Latvijas iedzīvotājiem, bet arī kompensācijām par gandrīz visu preču un komunālo pakalpojumu tarifu straujo cenu kāpumu, uzsver Agešins.

Pašlaik 150 000 pensionāru nesaņem piemaksu pie pensijas, pauž politiķis. "Pēc ekspertu aprēķiniem, šīs piemaksas varētu būt vidēji 30 līdz 40 eiro mēnesī, kas pašreizējā situācijā būtu jūtams finansiāls atbalsts senioriem," akcentē frakcijas priekšsēdētāja vietnieks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas