Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saskaņas līderis Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs Čekušins

Partijas Saskaņa līderis Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs krievu skolu aizstāvis Konstantīns Čekušins, aģentūra LETA noskaidroja politiskajā spēkā.

Čekušinu kā Saskaņas vēlēšanu saraksta pirmo numuru virzīja ilggadējais Rīgas mērs, pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S), un viņa priekšlikums partijas valdē šodien atbalstīts.

Čekušins no Saskaņas saraksta startēja 13.Saeimas vēlēšanās, taču netika ievēlēts.

2018.gadā Saskaņa sociālo tīklu platformā Facebook rakstījusi, ka Čekušins ir mazākumtautību skolu vecāku foruma priekšsēdētājs. Viņš aktīvi iestājies pret bijušā izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (JV) virzīto reformu par mācībām valsts valodā.

Pirms starta 13.Saeimas vēlēšanās kopā ar Saskaņu Čekušins aktīvi darbojies kopā ar citiem krievu skolu aizstāvjiem, tostarp Latvijas Krievu savienību. Čekušins bijis arī Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos loceklis.

Saraksta otrajā pozīcijā ir bijusī Rīgas vicemēre Anna Vladova, savukārt trešajā pozīcijā ir kādreizējais Saeimas deputāts, no amata atlaistais Rīgas Zooloģiskā dārza valdes loceklis Andris Morozovs.

Vēlēšanās Saskaņas sarakstā startēs arī no partijas Gods kalpot Rīgai aizgājušie politiķi Vjačeslavs Stepaņenko, Eiženija Aldermane, Andrejs Kameņeckis, Igors Solomatins. Aģentūra LETA noskaidroja, ka no GKR aizgājusī domniece Irina Vinnika vēlēšanās nolēmusi nepiedalīties.

Vēlēšanās startēs arī līdzšinējie Rīgas domes deputāti Mihails Kameņeckis, Sandris Bergmanis, Andrejs Kozlovs, Vadims Faļkovs, Artūrs Hroļenko, Maksims Tolstojs, Igors Solovjovs, Viktors Paškovs, Jānis Ločmelis, Igors Kuzmuks, kā arī Vladimirs Frolovs un Olga Veidiņa. Sarakstu papildinās arī Latvijas Sociālistiskās partijas biedri Raimonds Rubiks, Irina Belokurova, Antons Klindžāns un Vladimirs Ivanovs.

Starp deputātu kandidātiem ir arī bijušais pašvaldības Satiksmes departamenta vadītājs un bijušais pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme valdes loceklis Emīls Jakrins. Viņš vēlēšanu sarakstā ieņem devīto pozīciju.

Saskaņas deputātu amata kandidātu vidū vēlēšanās būs arī no JKP par partijas iekšējo noteikumu pārkāpšanu izslēgtais bijušais galvaspilsētas vicemērs Kleins un viņa kolēģis Keišs.

Vēlēšanu sarakstā ir arī kādreizējais Saeimas deputāts Romāns Mežeckis, kurš iepriekš darbojies partijā No sirds Latvijai.

Sarakstā iekļauti arī reliģisko organizāciju pārstāvji. Vēlēšanās kopā ar Saskaņu startēs arī Latvijas Vecticībnieku biedrības vadītājs Illarions Ivanovs, Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudzes padomes priekšsēdētājs Aleksandrs.

Līdzās minētajām personām vēlēšanās piedalīsies arī citi Saskaņas biedri un politiskā spēka jaunatnes organizācijas dalībnieki.

Kā ziņots, Centrālā vēlēšanu komisija izsludinājusi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, un tās notiks aprīļa pēdējā sestdienā.

Top komentāri

VVZ
V
Man pilnīgi pajāt, kurš būs Saskaņas līderis- Polļitrovs, Čekušins vai Skoroperdovs!
Mikola Čerezzaborperekidailo
M
Kas par labskanīgi griezīgu uzvārdu!
Neslāvs
N
Noziedznieku banda visā savā krāšņumā: pēc restēm ilgojās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas