Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Spaisu Latvijā izplata pat ar parastiem pasta sūtījumiem

Otrdiena, 8.aprīlis, ir pēdējā diena, kad spaisa tirgotavas var strādāt līdzšinējā režīmā. Līdz ar pusnakti stājas spēkā grozījumi, kas par šo narkotiku tirgošanu paredz reālu cietumsodu. Taču bez veikaliņiem policijai jāuzmana arī interneta vide – dažādos portālos pilnīgi atklāti notiek ne tikai spaisa tirgošana, bet arī dalīšanās ar reibuma piedzīvojumu stāstiem.

Turklāt apreibināties kārajiem jauniešiem tirgoņi spaisu piegādā pat ar parastu pasta vēstuļu sūtījumiem, vēsta TV3 ziņas.Minētajos forumos spaisa tirgotāji, cerot paplašināt atkarīgo klientu loku, ar bezmaksas paraugiem sola aplaimot katru, kas vien iedos savu vārdu un adresi, pretī cerot saņemt publisku atsauksmi par toksiskā augu maisījuma iedarbību forumā. Izskan solījumi narkotiskās vielas sūtīt uz jebkuru vietu Latvijā.Lai narkotikas nogādātu pie lietotājiem, narkotirgoņi iet vienkāršāko ceļu un ar pārlieku piesardzību un izdomu neizceļas – narkotikas tiek sūtītas parastos pasta sūtījumos. Reizēm gan tos izdodas pārtvert, jo pasta telpas katru vakaru apstaigā speciāli apmācīti suņi, kas sūtījumu maisus aposta, tomēr liela daļa aplokšņu ar narkotikām paslīd garām gan suņu deguniem, gan muitai. Sūtītāji forumos pat lielās, ka ar visiem pieprasījumiem netiek galā.Latvijas Pasts par šiem sūtījumiem uzzināja vien pirms diviem mēnešiem, kad kurjeru uzmanību piesaistīja vienādās vēstules, kas ceļoja pat uz skolām un Karostu Liepājā. Pārsvarā dīleri jauno klientu savervēšanai izmantojuši eksprespasta sūtījumus, kas Latvijas teritorijā maksā aptuveni četrus eiro par vēstuli."Atsevišķos sūtījumos bija norādītas skolu adreses. Šīs vēstules automātiski tika iekļauti aizdomīgo sūtījumu sarakstos. Pārējos mums palīdzēt atklāja suņi. Identificējām arī pazīmes, kas šādiem sūtījumiem ir kopīgas, un tos, kuri pazīmēm atbilda, aizturējām," TV3 ziņām norādīja Latvijas Pasta pārstāvis Mārcis Vilcāns.Jāņem  gan vērā, ka bez _Latvijas Pasta _līdzīgus pakalpojumus sniedz vēl aptuveni 100 privātuzņēmumi, kuru kontroles mehānismi ir vājāki, tādēļ narkotiku bizness plaukst un zeļ. Policija gan ir uz pēdām interneta portāliem un forumiem, kuros notiek aktīva narkotiku tirdzniecība, taču plašākas rīcības iespējas likumsargiem būs vien tad, kad tiks pieņemti vēl vieni grozījumi, pie kuriem Saeima jau strādā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas