Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Trasta komercbankas valdi atstāj Svetlana Krasovska

No šodienas AS Trasta komercbanka valdi atstāj valdes locekle Svetlana Krasovska.

Turpmāk bankas valdē darbosies pieci valdes locekļi - valdes priekšsēdētājs Gundars Grieze, valdes loceklis un risku direktors Māris Fogelis, valdes loceklis Viktors Ziemelis, valdes loceklis Edgars Diure un valdes locekle Jeļena Ignatjeva, teikts Trasta komercbankas paziņojumā.

Kā ziņots, Trasta komercbanka darbojas kopš 1989.gada. Banka piedāvā pakalpojumus gan vietējiem, gan arī ārzemju klientiem.

Trasta komercbankas lielākais akcionārs ir Igors Buimisters. Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas sniegto informāciju personas, kurām ir būtiska līdzdalība bankā, ir Buimisters (no 33% līdz 50%) un Ivans Fursins (netiešā ceļā iegūta līdzdalība no 20% līdz 33%).

Trasta komercbanka šī gada deviņos mēnešos strādāja ar 2,44 miljonu eiro zaudējumiem, bet grupas zaudējumi bija 4,37 miljoni eiro, teikts neauditētajā bankas finanšu pārskatā. Zaudējumi pamatā saistīti ar bankas investīcijām biznesa attīstībā un stratēģijas izmaiņām. Šīs investīcijas veidos pamatu bankas ilgtermiņa stratēģijai un attīstībai.

Trešajā ceturksnī bankas aktīvi bija 524,9 miljoni eiro, kas ir par 56,21 miljonu eiro mazāk nekā 2014.gada noslēgumā. Trešā ceturkšņa beigās piesaistīto noguldījumu apjoms sasniedza 435,67 miljonus eiro, bet bankas kredītportfelis bija 98,98 miljoni eiro.

Bankas kapitāla atdeve jeb ROE šogad bija negatīva, proti, -7,09%, bet aktīvu atdeve jeb ROA - 0,49%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas