Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Vienotības iekšējā cīņa bremzē IZM parlamentārā sekretāra izraudzīšanu

Teju mēnesi pēc valdības apstiprināšanas Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) joprojām nav izvēlēts parlamentārais sekretārs.

Neskatoties uz to, ka parlamentārā sekretāra vārdu izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile plānojusi nosaukt jau pēc valsts svētkiem, neviens šajā amatā vēl nav apstiprināts. Seile aģentūrai LETA norādījusi, ka viņa turpinot sarunas ar Vienotību, lai vienotos par šīs amata vietas ieņēmēju.

IZM norādīja, ka šonedēļ Seile tikšoties ar iespējamajiem kandidātiem, tomēr viņu vārdi ministrijas ierēdņiem neesot zināmi.

Tomēr neoficiāli starp iespējamiem kandidātiem izskanēja Jānis Upenieks (Vienotība), kuru sākotnēji bija plānots iecelt Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, tomēr vēlāk šo amatu ieņēma Arvils Ašeradens (Vienotība). Tāpat starp iespējamo kandidātu vārdiem izskanēja arī Edvarda Smiltēna (Vienotība) un Viļņa Ķirša (Vienotība) vārdi. Iespējams, šim amatam varētu izskatīt arī Inta Dāldera (Vienotība) kandidatūru.

Iepriekš Seile bija gatava virzīt šim amatam Ilzi Viņķeli (Vienotība), tomēr tas raisījis atsevišķu partijas politiķu, tostarp bijušās ministres Inas Druvietes (Vienotība), iebildumus. "Pēc pārdomām ministre nolēma, ka labāk izvairīties no divu pušu pretnostatījuma izglītības nozarē laikā, kad ir jāveic dažādas reformas," žurnālistiem šodien sacīja arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība). Viņa gan akcentēja, ka Seilei nebija uzstādījuma kādu pieņemt vai nepieņemt šajā amatā.

Jau iepriekš, novembra sākumā, Vienotības politiķi aģentūrai LETA neoficiāli atzina, ka mēneša laikā Izglītības un zinātnes ministrija varētu nebūt parlamentārā sekretāra, ņemot vērā, ka kandidāta izvēli ietekmē arī partijas iekšējā cīņa par ietekmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas