Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Volkswagen aicina modeļa Touran ar dabasgāzes dzinējiem īpašniekus nomainīt gāzes balonus

Autoražotājs Volkswagen aicina uz servisu nogādāt Touran auto, kuri aprīkoti ar dabasgāzes dzinējiem, kas ražoti no 2006. līdz 2009. gadam, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Šiem auto nepieciešama priekšējo gāzes balonu nomaiņa un līdz pārbūvei drošības nolūkos automobiļu ekspluatācijai jāizmanto tikai benzīna dzinējs.

Kā skaidro uzņēmumā, Volkswagen visā pasaulē atsaucis ap 5900 Touran automobiļu, kuri izgatavoti periodā no 2006. līdz 2009. gadam, lai drošības apsvērumu dēļ nomainītu priekšējos gāzes balonus. No tiem ap 3800 automobiļu atrodas Vācijā. Dažiem no šiem automobiļiem pastāv varbūtība, ka virsējais balona slānis, kas ir bojāts ārēju apstākļu iedarbībā, vairs neatbilst nepieciešamajam pretkorozijas aizsardzības līmenim. Tādēļ šāds automobilis līdz pārbūves izpildei jāekspluatē tikai ar benzīna dzinēju. Montāžas darbi tiek veikti autorizētajās Volkswagen servisa darbnīcās.

Šī problēma tika konstatēta uzņēmuma ietvaros rīkotās pārbaudēs, un pašlaik ražotajiem automobiļiem tā jau ir novērsta. Korozijas rezultātā samazinātā gāzes balonu sienu stiprība var veicināt gāzes tvertnes uzsprāgšanu un nopietnu savainojumu risku. Volkswagen sazinās ar automobiļu īpašniekiem tieši, informējot par to, ka līdz pārbūves pabeigšanai automobilis drošības apsvērumu dēļ būtu jāekspluatē tikai ar benzīna dzinēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas