Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Āboltiņa: Izvairīšanās no nodokļiem nevar būt pamats Latgales izaugsmei

Individuālu ekonomisko grūtību risināšana, izvairoties no nodokļu nomaksas valstij, nekādā gadījumā nevar būt pamats Latgales izaugsmei un ekonomikas uzplaukumam, atbildes vēstulē latgaliešiem norāda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Kā ziņots, "no grozījumiem likumā par akcīzes nodokli cietušie" Latvijas austrumu pierobežas iedzīvotāji nosūtījuši atklātu vēstuli Saeimas priekšsēdētājai, kurā pieprasa viņas atvainošanos par izteikumiem televīzijā.

"Esam dziļā šokā un neizpratnē par to, ka valsts otrā amatpersona šā gada 8.februārī intervijā telekanālam PRO100TV atļāvusies daļu valsts iedzīvotāju publiski salīdzināt ar marodieriem, kurus kara laikā šāva bez tiesas un izmeklēšanas!" uzsvēruši vēstules autori.

Atbildes vēstulē Āboltiņa norāda, ka vienmēr esot uzsvērusi un augsti vērtējusi Latgales reģiona īpašo nozīmi. "Latgale ieņem īpašu vietu Latvijas kopīgajā ainā gan kultūrvēsturiskā aspektā ar šim reģionam raksturīgajām senajām kultūras tradīcijām - valodu, amatniecību, kas ir nozīmīga Latvijas nacionālās kultūras daļa, gan arī ar Latgales novadam raksturīgajām dziļajām reliģijas tradīcijām, un šeit īpaši jāatzīmē Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki Aglonā. Latgales reģionam piemīt liels ekonomiskās attīstības un izaugsmes potenciāls, kas dažādos līmeņos ir papildus jāstimulē un jāveicina," teikts politiķes vēstulē.

Saeimas priekšsēdētāja arī atzīmē, ka ar premjera Valda Dombrovska (V) rīkojumu ir izveidota darba grupa ar mērķi risināt ilglaicīgo negatīvo ekonomisko, sociālo un demogrāfisko tendenču kopumu Latgales reģionā. Darba grupai līdz šā gada 20.martam jāiesniedz premjeram rīcības plāna projekts ar konkrētiem priekšlikumiem par veicamajiem pasākumiem un to izpildes termiņiem.

"Latgales novada attīstībai ir nepieciešamas gan investīcijas, gan arī īstermiņa un ilgtermiņa pasākumi, kas uzlabotu ekonomisko situāciju kopumā. Taču individuālu ekonomisko grūtību risināšana, izvairoties no nodokļu nomaksas valstij, nekādā gadījumā nevar būt pamats Latgales izaugsmei un ekonomikas uzplaukumam," uzsver Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja ar īpašu lepnumu un atzinību raugoties uz uzņēmīgajiem un veiksmīgajiem Latgales reģiona uzņēmējiem, ar kuru ikdienas darbu viņai bijusi iespēja iepazīties klātienē un kuri par spīti visam reģionam raksturīgajiem ekonomiskajiem rādītājiem, spēj attīstīt savu darbību un sniedz būtisku ieguldījumu reģiona un valsts kopējā ekonomiskajā izaugsmē.

"Apliecinot cieņu un aizstāvot ikvienu Latgales iedzīvotāju, kas godīgā ceļā cenšas nopelnīt iztiku gan sev, gan savām ģimenēm, nav izprotama vēlme interpretēt manis teikto kā aizskārumu Latgales un Vidzemes iedzīvotājiem," pauž Āboltiņa.

Vienotības politiķe joprojām uzskata, ka ir nepieņemami, ka cilvēki, kas cenšas gūt ienākumus, meklējot ceļus kā apiet likumu, tiek nostādīti privileģētākā stāvoklī attiecībā pret tiem skolotājiem, ārstiem vai policistiem, kas no nopelnītā godprātīgi veic visu nodokļu nomaksu.

Latgales iedzīvotāji vēstulē Saeimas priekšsēdētājai norāda, ka ar saviem publiskajiem izteikumiem Āboltiņa ir aizskārusi Latvijas reģionu - Latgales un Vidzemes - iedzīvotāju daļu, kuri paši, kā prot, meklē iespējas dzīvot un ķepuroties tepat Latvijā, kuriem pašlaik ir ļoti ierobežotas iespējas un nav alternatīvu citā veidā sabalansēt ģimenes budžetu, kuriem, neskatoties uz valdības un Āboltiņas vadītā parlamenta ilgstoši īstenoto destruktīvo ekonomisko politiku, tomēr jānomaksā augstie elektroenerģijas, siltumenerģijas un komunālie rēķini, jāsagādā iztika savām ģimenēm, jāapģērbj un jāpalaiž uz skolu bērni, norādījuši vēstules autori.

Vēstules autori uzskata, ka Āboltiņa nav sava augstā amata cienīga, kā arī pieprasījuši no viņas publisku atvainošanos telekanālā PRO100TV un LTV ziņu raidījumā Panorāma nedēļas laikā no vēstules izsūtīšanas brīža.

Pretējā gadījumā, lai panāktu valsts amatpersonas atvainošanos, vēstules autori vērsīšoties tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas