Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Abramovičs Berezovskim par "jumta" pakalpojumiem maksājis caur Latvijas Tirdzniecības banku

Krievijas oligarhs Romāns Abramovičs par "jumta" pakalpojumiem Borisam Berezovskim maksājis caur Latvijas Tirdzniecības banku, ziņo laikraksts Telegraf.

Šī gada 24.aprīlī reģistrēta Latvijas Tirdzniecības banka nosaukuma maiņa un tās nosaukums tagad ir LTB Bank

Tas atklājies tiesas procesā Lielbritānijā. Atsaucoties uz advokātu teikto, tiek ziņots, ka nauda uz kompāniju Palmex pārskaitīta caur Latvijas Tirdzniecības banku. Palmex veikusi buldozeru un kravas automašīnu pasūtījumu, bet pēc tam to atcēlusi. Nauda līdz ar to nonākusi atpakaļ bankā.

Tiek norādīts, ka banka tika izmantota, lai naudu izvestu ārpus Krievijas nodokļu zonas. Abramovičs atzinies, ka, iespējams, Palmex piederot viņam, vēsta Telegraf.

Kā ziņots, Abramovičs, veicot darījumus korupcijas sapūdētajā postpadomju Krievijā, paļāvies uz savu "politisko krustēvu" Borisu Berezovski, oktobrī britu tiesā liecināja Abramoviča advokāts Džonatans Sampšns.

Pēc komunisma sagrāves Krievijā izveidojās "samērā ārkārtēja situācija", un uzņēmējdarbībā nebija iespējams virzīties uz priekšu bez politiskas ietekmes, uzsvēra advokāts.

Ar šiem apgalvojumiem viņš nāca klajā prāvā, kas uzsākta pēc Berezovska prasības pret Abramoviču. Tiesā iesniegtajā prasībā Berezovskis apgalvo, ka Abramovičs ar iebiedēšanas palīdzību panācis, ka viņš pārdod savas uzņēmuma Sibņeft akcijas zem to vērtības.

Berezovskis lielā mērā palīdzējis Abramovičam iegūt Sibņeft, bet viņa ieguldījums allaž bijis politisks, turklāt Abramovičs visu laiku kontrolējis akciju vairākumu, skaidroja advokāts.

Berezovskis pieprasa, lai viņam tiktu atlīdzināti zaudējumi - pieci miljardi dolāru (2,5 miljardi latu) -, kas radušies, viņam pārdodot uzņēmuma akcijas.

Abramovičs tiek arī apsūdzēts līgumsaistību nepildīšanā un līguma laušanā. Šīs apsūdzības viņš noliedz.

Raksturojot Krieviju gados, kas sekoja PSRS sabrukumam, Sampšns sacīja: "Nebija nekādas likuma varas."

"Policija bija korumpēta. Tiesas labākajā gadījumā bija neparedzamas, sliktākajā - tās bija atvērtas lielāko politisko un ekonomisko interešu grupu manipulācijām," skaidroja advokāts. "Neviens nevarēja veikt darījumus bez piekļuves politiskajai varai."

Abramovičs respektējis Berezovski kā savu "politisko krustēvu" un no Abramoviča uzņēmumiem Berezovskim maksātas lielas summas - vairāki miljoni sterliņu mārciņu, sacīja Sampšns.

Berezovska ieguldījums Sibņeft iegādē bija neatsverams, bet tas "teju vai vienmēr bija politisks", uzsvēra advokāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas